Atlétika
Nemes Rita

Öt sportolónkat díjazták a Héraklész Gálán (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.01.25 Frissítve: 2020.01.24 MTK Budapest

Cselgáncsozónk és rövidpályás gyorskorcsolyázóink kaptak elismerést a hagyományos díjátadón.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott eseményen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter felidézte: immár közel két évtizede díjazzák az előző év korosztályos és felnőtt világversenyein legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú sportolókat és edzőiket.

– A sport rendkívül fontos szerepet játszik az ember jellemének kialakulásában – hangsúlyozta a miniszter, aki elmondta, az állam oly módon segíti a sportot, hogy megteremeti a feltételeket, biztosítja hozzá az infrastruktúrát és ösztöndíjakkal támogatja azokat, akik megérdemlik. Hozzáfűzte: a megközelítően 560 millió forintos támogatással közel 1500 sportoló szárnyalását segítik a Héraklész Programban.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport egyik legfontosabb ágazata az utánpótlás-nevelés. Az eredmények közül pedig azt emelte ki, hogy a korábbi Héraklész Gálákon díjazott Milák Kristófot idén már az év felnőtt sportolójaként ünnepelték.

– Ezúttal tizenhárom sportág hatvanhét sportolóját és harminc edzőjét díjazzuk, akik már most példaképek – fogalmazott az államtitkár. – Értetek fognak emberek millió szorítani, ti lesztek azok, akiknek a hatására gyermekek ezrei kezdenek el sportolni – szólt az ifjú versenyzőkhöz Szabó Tünde, aki megköszönte a szülők és az edzők fiataloknak nyújtott segítségét is.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjét azzal kezdte, hogy kitűnően időzítették a gálát, mert éppen most tértek haza a lausanne-i téli ifjúsági olimpiáról, ahol a 23 fős magyar csapat hat érmet, közte két aranyat nyert.

A MOB elnöke hozzátette: bízik abban, hogy a tokiói olimpián több mint 160 magyar versenyző lesz jelen. – Megkockáztatom, hogy ott már mindenki héraklészes lesz – jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A klasszikus csapatsport kategóriában díjazták a Bontovics Balázs, Sziklási András, Talabos Attila, Tiborcz Dániel összetételű rövidpályás gyorskorcsolya váltónkat és Gőz Roland cselgáncsozót.

Dzsúdósunk így értékelt a díjátadó után: – Kicsit gondoltam ezzel a díjjal, talán számítottam is rá, de maximalista vagyok, így szerettem volna a legeslegjobb lenni, de nehéz versenyezni a kajakosokkal és az úszókkal, akik fantasztikus teljesítményekkel rukkoltak elő, így innen is sok szertettel gratulálok nekik.

Sziklási András jól érezte magát a gálán, de csak röviden nyilatkozott, mert sietett Debrecenbe. – Az egyéni sportágak férfi csapat kategória harmadik helyezettjei lettünk, amire nem nagyon számítottunk, így meg is lepődtünk, amikor a meghívót megkaptuk, de fantasztikus érzés volt. Színvonalas rendezvényen vehettük át a díjat. Nagy a boldogság, de sietek Debrecenbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságára, ahol klubtársam, a szintén MTK-s Bácskai Sára Luca két számban – 1500 és 1000 méteren – is továbbjutott, szóval nagyon szurkolok neki.

A díjakat Kásler Miklós, Szabó Tünde, Kulcsár Krisztián, Sárfalvi Péter sportért felelős államtitkár-helyettes és Fábián László, a MOB sportigazgatója adta át.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!