Karate
Sterck Laura

Ősszel visszatérhet Kozma Dominik

Publikálva: 2015.07.11 Frissítve: 2015.07.15 Úszás

Az Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik három hete esett túl elkerülhetetlen vállműtétén. Az MTK úszószakosztályának vezéregyénisége a gyógyulásról, a nyári napokról és a visszatérés terveiről mesélt.

– Hogy érzed magad, fáj még a vállad?

– Tulajdonképpen jól vagyok, sokkal előrébb tart a gyógyulásom, mint azt az orvosok megjósolták. Szép, nagy vágás lett rajtam, de a kézrögzítőt már letettem, csak akkor veszem fel, ha nagy megeröltetés érheti a jobb karomat – ami olykor lehet már egy üveg víz felemelése is. Szerencsére a vállam csak esténként szokott kissé fájni, ilyenkor a felkötés sokat enyhít rajta. 

– A gyógyuláson, pihenésen kívül mi tölti ki most a napjaidat?

– Eddig víz se igazán érhette a műtét helyét, és az erős napfénytől is távol kellett tartanom magam. Nem szeretnék kiesni a rutinból, így igyekszem reggelente fél nyolc körül felkelni. Intézem a különböző dolgaimat, a lakásommal kapcsolatos ügyeket. Szerencsére, már napról napra egyre több dolgot csinálhatok, így a vihar utáni gereblyézés sem maradt ki a héten.

– Mikorra várható a visszatérés, hogy tervezitek az év hátralévő részét?

– Augusztus végén, az ősz elején már szeretnénk elkezdeni az úszást, könnyebb átmozgatást. A közelgő kazanyi vb-t fel kellett áldozni a műtét és a következő, olimpiai év jegyében – ezzel kapcsolatban teljes támogatást és megértést kaptam a klubtól, ezt köszönöm az MTK-nak. Hálás vagyok továbbá az edzőimnek, Tóth Ramonnak, Lőrinczi Györgynek és Gyürky Gábornak, akikre mindenben számíthatok, akiktől rengeteg segítséget kaptam, kapok. A szövetség sem engedte el a kezem természetesen, többek között Kiss László szövetségi kapitány is folyamatosan érdeklődik hogylétem felől. A 2015 végi, rövidpályás Európa-bajnokságon már a lehetőségeknek megfelelően mindenképp szeretnék ott lenni.

– A televízión keresztül azért követed majd augusztus legelején a kazanyi világbajnokságot?

– Ez egy nehéz kérdés, még nem határoztam el magam. Természetesen fáj, hogy nem lehetek ott, nem tudom, milyen hatással lenne rám kívülállóként figyelni az eseményeket. Az biztos, hogy az én számaimat, főleg a 200 gyorsot figyelemmel kísérem majd. 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!