Atlétika
Krizsán Xénia

Olimpikon és egyetemista (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.10.19 Frissítve: 2016.10.19 Vívás

Még csak 21 éves, de számos világverseny van a háta mögött. Az egész világot beutazta, mégis a Balatonon töltötte a nyarat. Márton Annának a sport mellett a tanulásra is marad ideje, az MTK Budapest olimpikonjával és az ELTE PPK másodéves pszichológus hallgatójával beszélgetett az elteonline.hu. Ismerjük meg mi is Annát egy másik szemszögből.

– Először is engedd meg, hogy gratuláljak az olimpiai szerepléshez. Mi történt veled az óta?

– Az olimpia évében mindig kemény a felkészülés, maga a verseny is nagyon kimerítő volt, úgyhogy ahogy hazajöttem Brazíliából, másnap már utaztam is a Balatonra, körülbelül egy hónapot töltöttem ott. A sok külföldi út után nem akartam elhagyni az országot. Megpróbáltam teljesen kikapcsolni, és csak a családommal és a barátaimmal tölteni az időt. A nyári szünet után pedig elkezdtem újra az edzéseket, megpróbálok visszaszokni a megszokott rutinba.

– A megnyitót kihagytad, hogy tudj készülni a versenyre, de a városban mennyire tudtál körbenézni?

– A versenyek után tudtunk kicsit kimozdulni, inkább negatív tapasztalatokkal jöttem haza. Rio nagyon szép város, gyönyörű adottságokkal. De sajnos igazak voltak azok a pletykák, amiket hallani lehetett. Például lementünk a Copacabanára, de 15 perc után inkább úgy döntöttünk, hogy visszafordultunk, mert azt vettük észre, hogy a helyi gyerekek kerülgetnek, és csak azt várják, hogy mikor üthetnek le és rabolhatnak ki. (...)

Az interjú további részleteit IDE kattintva olvashatja el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!