Atlétika
Jankovics Dániel

Olcsón adtuk a bőrünket

Publikálva: 2020.11.29 Frissítve: 2020.11.29 Röplabda

Másodjára már nem tudtuk megnehezíteni a Békéscsaba dolgát.

Swietelsky-BRSE–MTK Budapest 3:0 (15, 13, 18)
Békéscsabai Röplabda Akadémia, zárt kapus
Vezette: Jámbor, Csizmarik

Swietelsky-BRSE: Vander Weide 12, Pekárik 4, Drpa 14, Glemboczki 10, Grudina 7, Koseková 1
Csere: Molcsányi (liberó)
Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 4, Papp O. 10, Vezsenyi 9, Godó 5, Kilyénfalvi 4, Durst
Csere: Szalai A. (liberó), Császár 2, Dani, Berkó, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté

A női röplabda Extraliga 9. fordulójában csapatunk a listavezető Békéscsaba otthonába látogatott. A két együttes októberi mérkőzését 3:0-ra a BRSE nyerte, és ezúttal is a viharsarkiak számítottak a találkozó esélyesének.

Az első szettet ennek ellenére nem kezdtük rosszul. 11-13-nál – Vezsenyi Adrienn ászát követően – azonban sebességet váltott a Békéscsaba, és egy kilencpontos szériával eldöntötte a játékrészt (25-15).

A második játszmában már ennyi örömünk sem volt, azonnal állva hagyott minket a négy légióssal kezdő BRSE. Leiszt Máté tanítványai küzdöttek becsülettel, de időnként fásult, hitehagyott társaság benyomását keltették (25-13).

A harmadik szettre végképp lekerült minden teher mieink válláról, és ez meglátszott a játékunkon is: bár ezúttal sem szorongattuk úgy igazán ellenfelünket, de egyre több szép megoldást láthattunk a lányoktól, támadásban és védekezésben egyaránt. A Békéscsaba első három meccslabdáját hárítani is tudtuk, de 66 perc játék után Marta Drpa végül lezárta a találkozót (25-18).

A jövő hét sem ígérkezik könnyebbnek, sőt! Csütörtökön az 1. MCM-Diamant Kaposvárt, szombaton pedig a Fatum-Nyíregyházát látjuk vendégül Budaörsön.

Leiszt Máté:Van bennem némi hiányérzet, mert nem játszottunk elég fegyelmezetten, és technikailag is olyan hibákat követtünk el, mint korábban nem. Ezek miatt tudott az amúgy nagyon jól felkészített Békéscsaba ilyen könnyedén legyőzni minket.

(Fotó: Kuti István)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!