Tenisz
Babos Tímea

Nyíregyháza, jövünk!

Publikálva: 2016.03.19 Frissítve: 2016.03.19 Kosárlabda női

Végét járja a női kosárlabda NB I/B alapszakasza, az utolsó két bajnoki fordulóból azonban a soron következő igazán pikánsnak ígérkezik. Lássuk miért is tűnik nehéznek a 17. forduló rangadója! Kik lesznek a főszereplők, megmaradhat-e a veretlen mérleg?

Vasárnap Nyíregyházára látogat az MTK Budapest női kosárlabdacsapata, ahol a tabella első és második helyén állók csatájára kerül sor.

Ebből adódóan, nem számíthatunk túl könnyű mérkőzésre, vendégségben, idegen környezetben főként nehezebb szerepelni, bár az is igaz, Sztevan Csupics gárdájának idén még a megtett kilométerek sem jelentenek gondot.

Mindkét fél tizenhat bajnokin van túl, a 16-0-ás fővárosi mérleggel szemben 13-3-mal áll a Nyíregyházi Kosársuli. Három vereségéből mindet idegenben szenvedte el a nyírségi alakulat, ebből kettőt Budapesten (MTK, Vasas), egyet pedig – komoly meglepetésre – Szegeden.

A városmajori mérkőzés a vártnál simább kék-fehér győzelmet hozott (93-61), köszönhetően a csapatjáték dominanciájának. Öten jutottak tíz pont fölé MTK részről, míg a Nyíregyháza két húzóembere ugyan becsülettel termelte pontokat, társaik nem tudták kellőképp segíteni őket.

A szabolcsiak legfőbb fegyvere épp e két játékosukban rejlik, center poszton a rutinos Farkasinszki Orsolya, valamint irányítójuk Papp Klaudia a komplett bajnokság legponterősebb játékosai közé tartoznak. Előbbi 20.6 pontot, 11.3 lepattanót átlagol, utóbbi 18.4 pontja mellé, kioszt meccsenként legalább 4 gólpasszt.

Ezzel szemben, sokkal több lábon áll az MTK Budapest. A házi gólkirályjelölt Nagy-Bujdosó Nóra mögé öt csapattársa sorakozik fel a pontdobók listáján, akiknek átlaga tíz pont feletti, s Jankó Flóra 9.73-as pontátlaga is csak épphogy marad el a fiktív limittől.

Vagyis ha a két méregfogat sikerül kihúznia Sztevan Csupics csapatának, és eközben támadásban is sikerül fölülmúlni a hazaiakat, nem lehet gond a mérkőzéssel. Ahogy a hazai találkán, így ezúttal is kiemelten fontos feladat lesz a védekezés, Turóczi Nikinek és Baksa Bettinának kell elsősorban hatástalanítani a két nyírségi vezéregyéniséget, amelyből indíthatnak a társak gyors ellencsapásokat.

Vasárnap este remélhetőleg győzelemről tudunk beszámolni, ezt kell elvárni a lányoktól, a kellemetlen körülmények és a mezőnyből kiemlkedő tudású ellenfelek ellenére. Ezután pedig már a rájátszásra lehet lassan készülni, ki tudja, rövidesen pedig akár az élvonalra?!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!