Atlétika
Nemes Rita

Női kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest egyetlen ponttal maradt alul a PINKK-Péccsel szemben (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.02.17 Frissítve: 2021.02.18 Kosárlabda női

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk, a TFSE-MTK Budapest 76–75-ös vereséget szenvedett hazai pályán a PINKK-Pécs ellen.

Ahogy közeledünk a bajnokság alapszakaszának végéhez, minden egyes mérkőzés, az apró nüánszok is felértékelődnek. Történetesen a PINKK-Pécsi 424 elleni csata előzménye nem nevezhető éppen kis semmiségnek: teremfoglaltság miatt az eredeti tervek szerint hazai pályán játszó ellenfél kénytelen volt a Városmajorba utazni, miután a pályaválasztói jog felcserélésével váratlanul a mieink élvezhették – még ha szurkolók ezúttal sem lehettek a csarnokban – a hazai pálya előnyét.

A két csapat tavaly októberben találkozott legutóbb, akkor 76–63-as diadalt arattak lányaink. Tekintve azt, hogy ezt a találkozót megelőzően már csak négy mérkőzés maradt a bajnokság alapszakaszából, minden egyes győzelem hatalmas jelentőséggel bír, már csak azért is, mert az 5. és 9. hely között roppant szoros az állás. Nem igazán férnek bele a váratlan botlások, főleg nem a pécsiek ellen, akik az utolsó előtti helyen álltak az összecsapás előtt.

Csakhogy riválisunk ezt másképp gondolta, és az első negyedben tett is érte, hogy borsot törjön Magyar Bianka együttesének orra alá. Noha a mérkőzés első pontjait Nevena Markovics szerezte, a kiváló formát hozó Daugile Sarauskaitének köszönhetően meglehetősen hirtelen kialakult egy öt-hatpontos hátrány. A mieink azonnal megkezdték volna a felzárkózást, de a negyed végére elért 14 pont is mutatja, hogy lehettünk volna pontosabbak is támadásban. Bernáth Réka ezúttal hat perc után szerezte meg csapatunk első tripláját, ez azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ne kilencpontos hátránnyal induljon a következő etap (14–23).

A folytatásban viszont rögtön magunkra találtunk: előbb Boros Berta is beköszönt, majd a Bernáth Réka-show következett. Fiatal játékosunk ugyan nem próbálkozott sokszor hárompontos kísérlettel, de azokból mind eredményes volt, a második negyedben összesen tíz pontig jutott. Mellé Chanise Jenkins is felnőtt, sőt… Amerikai légiósunk háromszor triplázott a játékrészben, és óriási szerepet vállalt abban, hogy lányaink 16-0-s rohammal jelentkeztek. Bármilyen elképesztő, a kilencpontos hátrányból hétpontos előny lett, amikor azonban a pécsiek is újult erővel rohamoztak, így a nagyszünetre „csak” kétpontos fórral mehettünk (41–39).

A harmadik játékrész szerencsére a másodikhoz hasonlított annyiban, hogy Bernáth Réka triplahatékonysága továbbra is átlagon felüli volt. Jó hír volt, hogy nem kellett egyedül a hátán cipelnie az együttest, elvégre Alisia Jenkins és Nevena Markovics is pontokkal tűnt ki. Előfordult, hogy ismét hétpontossá duzzadt az előny, csakhogy a pécsiek nagyon nem akartak leszakadni. Leslie Vorpahl és Szűcs Lilla triplája jelezte, még közel sem dőlt el a mérkőzés. Ráadásul a negyed hajrájában újra pontatlanná váltak a mieink támadásban, aminek következtében az ellenfél átvette a vezetést (57–60).

A mindent eldöntő negyedet a szintén kiváló meccset játszó Dragana Zubacs pontjai nyitották, majd Chanise Jenkins dobott nagyon fontos triplát. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, a mieink közül Katona Szidónia, Bernáth Réka, Alisia Jenkins, Nevena Markovics és Chanise Jenkins is pontokat szerzett, míg a vendégeknél főleg a mérkőzés egyik legjobbja, Zubacs tolta a szekeret. Az egylabdás mérkőzést sajnos ezúttal sem a TFSE-MTK nyerte: a Pécs egyetlen büntetőponttal bizonyult jobbnak (75–76).   

TFSE-MTK BUDAPEST – PINK PÉCSI 424 75–76  (14 – 23, 27 – 16, 16–21, 18–16)
Pontszerzők: Chanise Jenkins 25/12 pont, Bernáth Réka 22/12, Alisia Jenkins 14/3, Nevena Markovic 10, Boros Berta 2 Katona Szidónia 2.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!