Kézilabda
Farkas Johanna

Nincs miért szégyenkezni (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.13 Frissítve: 2017.03.13 Röplabda

Hatalmas küzdelemben kapott ki röplabdacsapatunk a Nyíregyházától.

MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza 2-3 (21, –18, 15, –15, –13)

MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző

Vezette: Jámbor, Suba

MTK Budapest: Szűcs K. 19, Lakatos E. 15, Hackl 12, Lutter 1, Papp O. 12, Petőváry 17

Csere: Nagy F. (liberó), Tímár, Lesi 1, Horváth Z., Zolnai

Vezetőedző: Alberto Salomoni

Fatum-Nyíregyháza: Francesco Carmen 7, Kalotai 1, Szombathelyi 13, Valdez 26, Villám 7, Francesco Gabriela (liberó)

Csere: Vacsi 11, Tóth (liberó), Leidgeb 7, Andrejkovics, Sitku, Kundrák

Vezetőedző: Horváth András

3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok a remek hangulatú mérkőzésen, ahová rengeteg szurkoló kilátogatott. Ekkor maratoni hosszúságú labdamenetet nyert Salomoni mester csapata, ami után jogosan hördült fel a Szamos utcai csarnok publikuma. Ez erőt adott a lányoknak, és 11-7-re elhúztak a bajnokság harmadik helyén tanyázó Nyíregyháziaktól. Horváth András időt is kért, és sikerült felráznia a csapatát, így pár perccel később már 14-12-es vendég fórt mutatott az eredményjelző. Igen ám, de a lányaink nem ijedtek meg, továbbra is higgadt, remek játékot mutattak, és fordítani tudtak. 16-15-ös hazai vezetésnél Tímár pályára küldésével nagyot húzott a kék-fehérek vezetőedzője, hiszen 20-17-re elhúztunk ezután. Ugyan a Nyíregy visszakapaszkodott, és egyenlíteni tudtak, a szett hajráját az MTK bírta jobban: 23-21-es állásnál Nagy Fanni gyakorlatilag a lelátóról mentett labdát, ami végül pontot is jelentett a hazaiaknak, így végül 25-21-re a pesti alakulat hozta az első szettet.

A második szettre feléledt a piros mezes gárda, rájöttek, hogy nem vehetik félvállról a jól felkészült MTK Budapest csapatát. 9-7-es vendégvezetésnél ugyan próbálta felrázni lányait Salomoni, ezúttal nem járt sikerrel, ugyanis a Nyíregyháza egyre inkább elhúzott, és a második technikai szünetnél már négy pont volt az előnyük. Innen már nem volt visszaút a mieink számára, és 25-18-ra bukták a második szettet.

A térfélcsere után ismét kék-fehér percek következtek: Szűcs Kinga vezérletével a szett elején úgy húztunk el 11-4-re, hogy a négy megnyert vendég pontból három a mieink elrontott szervájából következett. A játszma hátralévő részére állandósult a 7-8 pontos különbség, és végül 25-15-re az MTK hozta is azt.

A rutinos légiós játékosokkal teletűzdelt szabolcsiakat ez sem rázta meg, és gyakorlatilag megfordították az előző szett forgatókönyvét. 12-5-re elhúztak a játszma elején, ahonnan már nem volt visszaút a mieinknek, a Nyíregy tartotta a különbséget, és végül 25-15-re nyertek, így következhetett a döntő szett.

A sorsdöntő játszmában mindkét csapat kiváló játékot mutatott, és helyenként fantasztikus labdamenetekkel örvendeztették meg a közönséget. 8-7-es hazai vezetésnél következett a térfélcsere, majd Salomoniék 11-9-nél már kettő pontra is elhúztak. A Nyíregy nem esett kétségbe, egyenlítettek, majd 13-13 után két higgadt megoldással hozták a találkozó utolsó két pontját, így végül övék lett a győzelem.

Az MTK Budapestnek aligha van oka sopánkodni emiatt a találkozó miatt, hiszen remekül küzdöttek, és kiválóan röplabdáztak. Ez az eredmény azt jelenti, hogy csapatunk az 5. helyen zárta az alapszakaszt, és a Jászberénnyel csap majd össze a rájátszásban.

Alberto Salomoni:Jól játszottunk ma, sokkal összeszedettebbek voltunk, mint a Kaposvár ellen. Elég fiatal a csapatunk, ezúttal a legfontosabb pillanatokban kijött, hogy tapasztalatlanok vagyunk, és ezt a Nyíregyháza maximálisan kihasználta. Ettől függetlenül teljesen elégedett vagyok a lányok mai teljesítményével.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!