Kézilabda
Poczetnyik Luca

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen

Publikálva: 2017.05.16 Frissítve: 2017.05.16 Labdarúgás női

Hatalmas küzdelem, hihetetlen bravúr, mámor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Bánhatja, aki nem látta élőben a helyszínen az MTK Hungária FC bajnoki címéhez vezető mérkőzést hétfő délután. A sokak által a Leicester City Premier League győzelméhez hasonlított siker letéteményesével, az MTK Hungária FC női csapatának vezetőedzőjével, a magyar Claudio Ranierivel, Szabados Györggyel beszélgettünk.

– Sikerült kipihenni magad az ünneplés után? Egyáltalán milyen érzésekkel ébredtél a bajnokcsapat edzőjeként?

– Az embernek sok minden megfordul ilyenkor a fejében, nem jön könnyen álom a szemére. Honnan indultunk, hova érkeztünk, ezeken a dolgokon jártak főként a gondolataim. Én nem lettem más ember és más edző reggelre sem, továbbra is az elvégzett munkában hiszek.

– Hogy tetszett maga a mérkőzés? Mindent megvalósítottak a lányok abból, amit elterveztél?

– Nem volt szép meccs, de azt hiszem nekünk MTK-soknak tetszett. Kívülállóként biztos láthattak már a nézők közönségszórakoztatóbb mérkőzést, hiszen speciálisan készültünk arra, hogy elrontsuk a zöld-fehérek játékát. Az mindenképp siker, hogy a bombaerős Fradi, 180 percig nem tudott gólt szerezni ellenünk. Ezzel és a lányok hozzáállásával meg voltam elégedve, de az edző sose legyen teljesen elégedett. Mégis minek tartanék egyáltalán edzést, miért kelnék fel és indulnék munkába, ha nem találnék semmit, amin javítani lehetne? Most is láttam hibákat, amiket orvosolnunk kell a későbbiekben.

– A lefújás után mindenki ugrált és szaladgált, te viszont olyan nyugodtan, mosolyogva konstatáltad a földöntúli sikert, mint aki biztos volt benne.

– Én végig bíztam a lányokban és az elvégzett munkában. Mindenkinek köszönöm, aki ebben a segítségünkre volt. A lányokon kívül elismerés illeti a stábot és a vezetőket egyaránt. Ehhez a bajnoki címhez mindenki hozzátett kicsit. Közös a siker, igazi csapatmunka volt. A kulcsa talán az volt, hogy nem volt veszítenivalónk, lépésről lépésre haladtunk előre. Először a legjobb négy közé szerettünk volna kerülni, aztán a döntőbe jutást tűztük ki célul, végül pedig meg akartuk nyerni a bajnokságot. Sokan lehetetlennek tartották, de a sportban nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Rengeteget tettünk és áldoztunk azért, hogy elérjünk a cél kapujába és a csapat erejét mutatja, hogy a legjobb pillanatban – a bajnoki döntőben – tudott ihletett állapotba kerülni és erőn felül teljesíteni.

– Te motiváltad jobban a lányokat, vagy az ellenfél már-már bántó fölényessége, ahogy a párharchoz állt?

– Az hogy az ellenfél mit gondol, legyen az ő dolga. Mi csupán magunkkal foglalkoztunk, az edzéseken tettük a dolgunkat és végül megvalósítottuk azt, amit terveztünk. A lányoknak mindig mondom, ha koncentráltak, bárki dolgát megnehezíthetik, ha figyelmetlenek, bárkitől kikaphatnak. Nálunk nincsenek sztárok, adott pillanatban tizenegy építőeleme van pályán a nagybetűs csapatnak.

– Jön a Bajnokok Ligája, ahol ismét az egész országot képviselhetitek. Édes lehet a teher, de nem lesz könnyű menet, az biztos.

– Még nem beszéltünk a vezetőkkel az előttünk álló feladatokról, ezek a felhőtlen öröm percei. Természetesen össze fogjuk magunkat szedni, felkészülünk, hogy a nemzetközi porondon is helytálljunk, ott is igyekszünk majd örömet szerezni az országnak és az MTK-soknak.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!