Kézilabda
Farkas Johanna

Nemzetek Ligája: hatodik játéknap – eredmények

Publikálva: 2020.07.26 Frissítve: 2020.07.26 eSport

A magyar esportválogatott Horvátország és Marokkó ellen is döntetlent játszott, Romániától vereséget szenvedett.

A magyar esportolók nehéz helyzetben várták a folytatást, miután az előző fordulóban – a két vereség mellett – csak Bosznia-Hercegovina ellen tudtak pontot szerezni. A még továbbjutást érő negyedik helytől hat pontra álltak esportolóink, így csak a győzelem lehetett volna megfelelő a július 25-i találkozókon. 

Magyarország–Horvátország 0–0

A magyar csapat remekül játszva irányította a mérkőzést, azonban kulcspasszok hiányában képtelenek voltak a támadók a horvát kapuba lőni. A magyarok mezőnyfölényét mutatja, hogy ellenfelük még kapura sem tudott lőni 90 perc alatt, azonban rúgott gól hiányában csak egy pontot ért ez a produkció. 

Magyarország–Marokkó 1–1

A 31. percben Wehovszky vesztett labdát, így a védelem bal oldalán szabadon vihette a marokkói támadó a játékszert. Nagy Alex próbálta meg társát kisegíteni, azonban buktatta a csatárt, és büntetőhöt jutott a vendégcsapat. A sértett állt a labda mögé, és Anda értékesítette is a tizenegyest (0–1). 

A magyar csapat a 90. percben tudott egyenlíteni Okolicsányi góljával. (1–1). Nem gondolkodott sokat a támadó, és átvétel nélkül lőtt a kapu felső  sarkába. Az asszisztot klubtársa, Bühner adta. Ez a döntetlen mindössze szépségtapasz volt, a továbbjutás elérésében nem segíti a csapatot.

Magyarország–Románia 1–2

Az utolsó találkozón a legnagyobb riválisa ellen játszott nemzeti válogatottunk. A román együttes a középmezőnyből az európai elitbe tornázta fel magát az elmúlt évben, így a Nemzetek Ligájában is a második helyet foglalja el a tabellán. Nehéz találkozóra számíthattak Pro Clubs válogatottunk tagjai. 

 

A meccs rémálomszerűen indult, miután már a 18. percben 2–0-ra vezettek a vendégek. Válogatottunk tartását mutatja, hogy a középkezdés után rögtön szépíteni sikerült Apró révén (1–2). 70 perc maradt a döntetlent érő második gól megszerzésére, azonban ez végül nem sikerült. 

A gyenge eredményeknek köszönhetően már nincs esélye a magyar csapatnak a továbbjutás eléréséhez, hiszen tíz pontra van tőlük a Belga együttes. (A tabella még nem mutatja a Horvátország ellen szerzett pontot).

A találkozókat ITT tekinthetik meg!

A tabella jelenlegi állása:

Esport szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!