Atlétika
Szabó Beatrix

Nemcsak az ellenfél, a betegség ellen is küzdenek

Publikálva: 2015.01.29 Frissítve: 2015.01.28 Kézilabda

A női NB I kézilabda 17. fordulójában a tabella utolsó előtti helyén – vagyis egy pozícióval az MTK Budapest mögött álló – Mosonmagyaróvári KC SE érkezik a Népfürdő utcai Elektromos csarnokba. A két csapat 8-8 pontot gyűjtött eddig.

Ahogyan a MTK Budapest legutóbb a Siófok KC-Galérius Fürdő otthonában vereséget szenvedett, úgy a mosonmagyaróváriak sem szereztek pontot, ám igencsak megnehezítették az NB I-es bajnokságban listavezető, kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audio ETO KC játékosainak dolgát, akik 28-21-re nyertek a mosoniak elleni meccsen.

– Több beteggel érkezetünk Siófokra, de nem ezért kaptunk ki tizenhat góllal, hanem azért, mert bizonytalanul, nagyon sok technikai hibával játszottunk. Fejben nem voltunk ott. Ki lehet kapni a Siófoktól, mert nagyon jó csapat. Sajnálom, hogy így alakult, bár ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nemrég meg tudtuk verni a Békéscsabát és a Szegedet is – összegezte Horváth Attila, az MTK Budapest vezetőedzője.

Wolf AlexandraA kék-fehérek előre tekintenek és a soron következő Mosonmagyaróvári KC SE elleni meccsre koncentrálnak. A két csapat október eleji találkozója 21-21-es döntetlennel zárult, akkor mindkét csapat gyengén teljesített.

– Teljesen új csapattal állunk szemben, mint amikor náluk jártunk. Több új igazoltjuk van, nagyon jó meccset játszottak a Győr ellen, úgyhogy nagyon nehéz meccsre számítunk – mondta Horváth Attila.

Az MTK Budapest dolgát nehezíti az is, hogy négyen is beteget jelentettek. Szádvári Kriszta és Wolf Alexandra már korábban, Valovics Nóra és Kollár-Ábrahám Szilvia viszont a napokban betegedett meg, így az ő szombati játékuk kérdéses.

17. forduló

Időpont: 2015. január 31. (szombat) 18:00

MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KC SE

Helyszín: Bp. XIII. Népfürdő u. 18-20.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!