Vívás – kard
Szatmári András

Nem tehetek szemrehányást a lányoknak

Publikálva: 2016.03.24 Frissítve: 2016.03.24 Röplabda

Az MTK Budapest női röplabdacsapata hősies küzdelemben ugyan, de végül alulmaradt a Jászberénnyel szemben, így most az ötödik-nyolcadik helyért küzd tovább. Hollósy Lászlót, a csapat edzőjét kérdeztük a folytatásról.

– Most, hogy aludtál párat a Jászberény elleni párharcra, hogyan gondolsz vissza erre a három meccsre?

– Emelt fővel fejezhettük be a negyeddöntőt, hiszen nagyon megnehezítettük az amúgy jóval esélyesebb Jászberény dolgát. Ez mindenképpen hatalmas dolog, főleg ha figyelembe vesszük, honnan indultunk. Nagy utat tettünk meg, erre büszkék lehetünk. Még nem álltunk készen arra, hogy feltegyük az i-re a pontot, meg kell tanulnunk a kiélezett szituációkban is jól teljesíteni.

– Van bármi, amit utólag másképp csinálnál? Vagy amit tanulságként le tudtál vonni, és akár hasznosíthatsz a Kaposvár ellen?

– Nekünk azt kell elraktározni ebből a párharcból, hogy jól játszottunk, főleg az első két meccsen. A harmadik meccs kicsit olyan volt, mint amikor az ember a sziklapárkány szélén kapaszkodik, és akármennyire is akarja, de már nincs ereje, hogy felhúzza magát. A mi esetünkben is csak egy kis szikra kellett, hogy elengedjük ezt a dolgot, de ennek ellenére nem tehetek szemrehányást a lányoknak, mivel erőn felül teljesítettek, helyenként 130-140%-ot nyújtva. 

– Most jön a Kaposvár, ellenük mire számítasz?

– Felhívtam a lányok figyelmét, hogy – mivel a múltat már nem tudjuk megváltoztatni – nagyon gyorsan el kell felejteni a Jászberényi elleni, harmadik mérkőzést. Persze ki fogjuk elemezni azt a meccset is, levonjuk a megfelelő tanulságokat, de most nincs erre idő. Mindenképpen komolyan kell venni a következő összecsapást, a lányok is így tesznek, megvan bennük a tűz. Kellemetlen ellenfél a Kaposvár, de nekünk a szükséges önbizalommal kell belemennünk ebbe a párharcba, és elsősorban saját magunk miatt kell megfelelően teljesíteni. 

– Hova várod a csapatot a szezon végén?

– Nem szeretek jósolgatni, de nyilván jó lenne az ötödik helyet elérni, hiszen azzal bőven teljesítenénk az előzetes elvárásokat. Mindenképp szeretném, ha az ötödik-hatodik helyért megmérkőzhetnénk, bár nem lesz egyszerű, akárki is legyen az ellenfél. Én azt várom a csapattól, hogy megfelelően készüljünk fel arra a meccsre... De ne is rohanjunk ennyire előre, most koncentráljunk a Kaposvárra!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!