Kézilabda
Török Lilly

Nem sikerült megverni a Kaposvárt

Publikálva: 2014.09.27 Frissítve: 2014.09.27 Röplabda

Rosszul sikerült a bemutatkozás, 3-1-re kikapott a házigazda.

Majdnem telt ház fogadta a bajnoki nyitányon az MTK Budapest és a Kaposvári Egyetem csapatát. A honi röplabdában viszonylag ritka az ilyen szintű érdeklődés. Talán ez, talán más tett terhet a lányok vállára, de az biztos, hogy rosszul sikerült a bemutatkozás, 3-1-re kikapott a házigazda.

Pedig jól kezdődött a mérkőzés. Dégi Barbaráék ugyanis hamar elhúztak 10-6-ra. Az előnyüket pedig kis híján a szett végéig meg is őrizték. 24-20 volt az állás az MTK-nak, amikor valamiért megtört a lendület. A kaposváriak egyetlen pontra felzárkóztak, de a negyedik szettlabdát végre sikerült beütni, így 1-0 volt az MTK-nak.

A második játszmában 5-5-ig felváltva estek a pontok, ez volt a találkozó legmagasabb színvonalú szakasza. Hosszú labdamenetek, koppanós ütések, jó sáncok. Sajnos ezután leállt a hazai csapat, és pár perc elteltével már 15-7 volt, de oda. Bár Szél Márta edző többször cserélt, és időkérésekkel is megpróbálta megtörni az ellenfél lendületét, minden hiábavaló volt. 25-14-re hozta ezt a szettet a Kaposvár (1-1).

A harmadik játékrészt sokáig uralta az MTK. Egészen 19-19-ig. Hogy akkor mi történt, azt csak találgatták a nézők is, lényeg, hogy a folytatásban már csak a vendégeknek jutott pont, 19-25 lett a vége. (1-2)

Ekkor már érezni lehetett, hogy nem lesz meg ez a mérkőzés. A negyedik (mint később kiderült) utolsó játszmában derekasan harcoltak Benkőék, de minden hiábavaló volt. A kaposvári csapat harci kedvét már nem lehetett megtörni, 25-20-ra nyerték a szettet, és ezzel 3-1-re a meccset.

A találkozó után a győztes csapat mestere, Oláh János érthetően elégedett volt: – A második játszma volt a sorsdöntő, bíztam a lányokban, hogy azt tudják majd hozni, megtették. A röplabdában az a szép, hogy mindegy mennyire vesztesz el egy szettet, a következőben javíthatsz. A röplabda-meccsen el kell tudni felejteni a vesztes játszmákat, és háromszor kell megnyerni a meccset. Sok butaságot csináltunk mi is, és az MTK is, azért nyertünk, mert mi hamarabb tudtunk kijönni a hullámvölgyekből.

Szél Márta: – Jó játékra számítottam, de ez nem jött össze. A Kaposvár nagyon szépet küzdött mezőnyben. A mi erősségünk az lett volna, ha beütjük a labdákat, de ez sajnos nem sikerült. Még nem tudom, hogy mi volt az oka, majd kielemzem. Vagy a feladások, vagy a bejátszások nem voltak jók. A lányok kis félelemmel játszottak, nem voltak olyan erőteljesek, amennyire kellett volna.

Junior mérkőzésen: MTK Budapest - MCM Diamant Kaposvári Egyetem 3-0

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!