Atlétika
Nagy Marcell

Nem ment jól a hétvégén a legkisebbeknek Újpesten

Publikálva: 2020.03.10 Frissítve: 2020.03.10 Kosárlabda női

Az első meccsen eleve esélytelenek voltak, ám a másodikon lett volna keresnivalójuk, ha nem akad meg a játékuk a térfélcserével.

BEAC Farkasrét–MTK Budapest 58–22 (14–0, 12–6, fb.: 6–2, 16–4, 10–10)

A csapat tagjai: Balog Lujza 2, Belléncs Bori, Tüske Petra 3, Kendelényi Léda 2, Máthé-Mózes Emma 12, Orosházi Tilda 1, Pataki Gréta, Schmidt Gréta, Szabó Dorottya, Szinovszki Bori 2

Újpesten játszottunk a Kenguru-bajnokság hatodik fordulójában, ahol mindkét ellenfelünk lánycsapat volt. Az első mérkőzésen bent maradtunk az öltözőben, nullapontos első negyedet hoztunk össze. Utána már elindult a pontgyártás részünkről is, bár a BEAC csapata folyamatosan növelte a különbséget. Kicsit puhák voltunk ellenfelünkhöz képest, amelyen látszott, hogy akarja a győzelmet, odateszi magát ezért. Rajtunk ennek a töredéke sem sajnos. Megérdemelten nyertek az újbudai lányok.

 

MTK Budapest–Törekvés Törpillák 35–52 (4–6, 12–12, fb.: 4–6, 0–5, 15–23)

A csapat tagjai: Balog Lujza 2, Belléncs Bori, Tüske Petra, Kendelényi Léda 6, Máthé-Mózes Emma 18, Orosházi Tilda 1, Pataki Gréta 3, Schmidt Gréta, Szabó Dorottya 4, Szinovszki Bori 1

A következő meccsen ismerős volt riválisunk, egyszer már találkoztunk vele korábban. Négypontos vezetést szereztünk négy perc játék után, azonban már az első negyed végére fordítottak a Törpillák. A második tíz percben potyogtak a kosarak mindkét oldalon, védekezésről nem nagyon beszélhettünk. Két pont volt a félidőben közte. Ezután kezdődött az érthetetlen összeomlás. Jól játszottunk az első félidőben, szép megoldásokat mutattunk be támadásban, reméltük, ezen felbuzdulva folytatjuk a játékot, de fordult velünk a világ, és semmit sem csináltunk tovább az első félidő jó kosárlabdájából. Végül 17 ponttal nyert a Törekvés csapata.

Molnár Róbert: – Az első meccsen sajnos nem volt esélyünk, de a második találkozón bizakodó voltam, főleg az első félidő után. Küzdöttünk, nem adtuk fel, láttam az edzéseken gyakorolt elemeket. Ezeknek nagyon örültem! Ami érthetetlen volt számomra, az a második félidő teljesítménye. Meg sem próbáltuk azokat a dolgokat, amikből addig könnyű kosarakat szereztünk. Pedig ezt a részt nem kell bonyolítani, ami bevált, azt kell csinálni, ilyen egyszerű. Na, majd legközelebb! Fel a fejjel, lányok, hajrá!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!