Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem kockáztatnak

Publikálva: 2020.09.11 Frissítve: 2020.09.11 Röplabda

A járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad az ülőröplabdázóink eredetileg most szombatra kiírt bajnoki fordulója - szeptemberben már nem lesz folytatás.

Az MRSZ Fogyatékkal Élők Röplabda Bizottsága a koronavírus-járvány terjedése miatt, és a csapatok véleményét szem előtt tartva, a 2020. szeptember 12-re tervezett ülőröplabda-fordulót elhalasztja – áll a szervezet közleményében. A tervek szerint a következő fordulót október 3-án rendezik Budapesten, azonban a szövetség kiemeli, figyelemmel kíséri a járványügyi intézkedéseket, és a folytatásban is ennek tudatában hoz felelős határozatot.



Az MTK Budapest szakosztályvezetője, Várhegyi Anikó szerint helyes döntés született.

– Több csapat is bejelentette, hogy nem rizikóznának, ha nem muszáj. Ezzel az állásponttal mi is teljesen egyetértettünk. Úgy voltunk vele, ha mindenki ezen a véleményen van, akkor fújjuk le a fordulót! Az ülőröplabdázók immunrendszere gyengébb, nem kockáztathatjuk az egészséget. Szerencsére nálunk nincsenek betegek, de a legidősebb játékosaink hatvan és hatvanöt évesek. Az októberi folytatást természetesen nagy bizonytalanság övezi. Nekünk a legnagyobb problémánk most az, hogy az iskolába, ahol edzettünk, a járványügyi intézkedések miatt hétfőtől nem mehetünk be. Jelenleg termet keresünk, és remélem, mihamarabb találunk is, mert ha edzeni sem tudunk, teljesen kiesünk a ritmusból.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!