Atlétika
Szabó Beatrix

Nem kerültek bajba Baján

Publikálva: 2015.11.17 Frissítve: 2015.11.16

Kettős győzelemnek örülhettek az MTK Törökbálint kosárlabdázói a hétvégén Baján. A felnőtt csapat ismét hátrányból mutatott be szép fordítást a záró játékrészben, valamint az U20-as együttes is megőrizte veretlenségét a bajnokságban.

Két triplával kezdődött a felnőtt csapatok mérkőzése, előbb a hazaiak Délity, majd az MTK Horváth Kristóf révén köszönt be a vonalon túlról. Horváth ezt rögtön  duplával is megtoldotta, de utána 9-0-ás hazai roham következtében, így 12-5-re a hazaiak vezettek. Boinitzer Dávid törte meg a bajai sorozatot, de a negyed végére így is három pontos hazai előny alakult ki (21-18).

Jól kezdték a törökbálintiak a második negyedet, hiszen Bihari Máté és Trepák Zoltán kosaraival átvették a vezetést (21-22), de utána újra bajai pillanatok következtek, így a félidei pihenőre nyolc pontos hátrányban vonulhatott az MTK (39-31).

A harmadik negyedben nemhogy csökkent volna a különbség, hanem négy perccel a játékrész vége előtt már tizenegy pontos is volt a hazai előny (53-42). Mészáros Bence és Jakab Péter kosaraival azonban feljebb araszolt a vendégcsapat, sőt Bihari két 2+1-es akciója következtében a záró játékrész előtt öt pontra csökkent a két csapat közti távolság (61-56).

Remekül indult a záró játékrész. Boinitzer és Jakab pontjaival kiegyenlített az MTK, sőt a második percben Trepák kosarával a vezetést is átvette (61-63). Ekkor a hazaiak még egyszer fordítani tudtak, és öt perccel a lefújás előtt újra előnyhöz jutottak (68-66), utána viszont végleg a törökbálintiak akarata érvényesült. A csapatot Bajára is elkísérő szurkolóink fergeteges biztatása mellett remekül védekezett az együttes, miközben Horváth két triplát is elsüllyesztett a hazai gyűrűben. Amikor pedig Spiriev Olivér az egyik támadólepattanó leszedése után dobott kosarat, végképp eldőlt a mérkőzés.

Igen fontos győzelmet aratott a csapat, fegyelmezetten, koncentráltan játszva, a masszív, és különösen a hazai pályán mindenkire veszélyes bajaiak ellen.

Bajai Bácska FKE – MTK Törökbálint  69-76 (21-18, 18-13, 22-25, 8-20)

Szarvas Gábor vezetőedző értékelése a mérkőzés után: 

– Nagyon fontos győzelmet arattunk, köszönhetően a kifogástalan csapatszellemünknek, odaadásunknak, győzniakarásunknak. Önbizalommal telve készülünk a következő mérkőzésre, mert mindenki jelentősen lépett előre az előző fordulókhoz képest.

Végig vezetett a mérkőzésen az MTK Törökbálint U20-as együttese, és a számszerű eredmény által mutatottnál jóval biztosabban nyert a Baja otthonában.

A 27 pontig jutó Boinitzer Dávid különösen elemében volt, de igen jól játszott Nagy Adrián és Szántó András is. Jó teljesítményt nyújtott Máriás Gergő és a sérülése után visszatérő Tóth Richárd, de dicséret illeti a győzelemért az egész csapatot.

Újabb fontos lépést tett tehát az MTK a nagy cél, az Országos Döntő elérése felé, de nagyon sok van még hátra a bajnokságból, folytatni kell a megkezdett munkát.

Bajai Bácska FKE U20 – MTK Törökbálint U20 78-89 (19-21, 19-26, 22-24, 18-18)

(Fotó: MTK/archív)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!