Kézilabda
Kobela Tamara

Még nem jött el a mi időnk (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.06 Frissítve: 2020.12.06 Röplabda

Nem tudtunk szettet rabolni a Nyíregyházától.

MTK Budapest–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–20, –18, –24)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Ujházi, Sík

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 2, Papp O. 9, Vezsenyi 9, Császár 6, Kilyénfalvi 9, Berkó
Csere: Szalai A. (liberó), Durst 1, Lesi, Godó 3
Vezetőedző: Leiszt Máté

Nyíregyháza: Pintér A. 5, Genesis 7, Radosová 11, Ortiz Ruiz 10, Inneh 16, Vaszileva 9
Csere: Tóth F. (liberó), Fuchs, Lacombe 1
Vezetőedző: Németh Szabolcs

A női röplabda Extraliga 10. fordulójában – alig 48 órával a Kaposvár elleni mérkőzést követően – a Fatum-Nyíregyházát láttuk vendégül Budaörsön. A két együttes legutóbbi meccsét 3:1-re Németh Szabolcs tanítványai nyerték, de talán azon a találkozón nyújtotta szezonbeli legjobb teljesítményét csapatunk.

Ezúttal álmosan kezdtünk, nyoma sem volt a Kaposvár ellen mutatott harcos formának. Már 18-9-re is vezettek a vendégek, ám ezt követően nagyot hajráztak a mieink: 19-22-nél már Németh Szabolcs kért időt, hogy elejét vegye felzárkózásunknak. Az utolsó pár labdamenetet végül a vendégek bírták jobban idegekkel: ellenfelünk első meccslabdáját még hárítani tudtuk, de Inneh Elizabet végül lezárta a szettet (20-25).

A második játszma már sokkal jobban nézett ki, egészen a játékrész derekáig tartottuk a lépést ellenfelünkkel, sőt, volt, hogy három ponttal is vezettünk. 14-15 után azonban 5-1-es rohammal meglépett a Nyíregyháza, és bár kapaszkodtunk, de már nem tudtunk felzárkózni (18-25).

A harmadik szettre végképp felnőttünk ellenfelünkhöz. Szinte végig vezettünk, a Nyíregyháza nem tudott mihez kezdeni agresszív, gyors, harapós játékunkkal. 21-16 is volt ide, Németh Szabolcs becserélte Lacombe Zsófiát és visszahozta Vaszilevát is, a vendégek végül 23-23-nál utolértek minket. Godó Panni pontját követően még szettlabdánk is volt, de a Fatum hárítani tudta, majd lezárta a találkozót (24-26).

A jövő héten újabb két mérkőzés vár csapatunkra: december 10-én a Balatonfüred, 13-án a Vasas Óbuda otthonába látogatunk.

Leiszt Máté:Sokadjára is azt kell mondanom, hogy több volt ebben a meccsben. Fantasztikusan harcoltak a lányok, a harmadik szettben én hibáztam: volt egy-két hívás, csere, amit másként kellett volna csinálnom. De a lányok nagyon jól küzdöttek, különösen a harmadik szettben

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!