Tenisz
Babos Tímea

Nem bírtunk a PEAC-Péccsel

Publikálva: 2020.12.05 Frissítve: 2020.12.05 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest női élvonalban szereplő kosárlabdacsapata a nyolcadik bajnoki mérkőzésén 76–59-es vereséget szenvedett a PEAC-Pécs otthonában.

A ZTE elleni siker után, három győzelemmel és négy vereséggel utazott a TFSE-MTK Budapest első osztályú női kosárlabdacsapata a PEAC-Pécs otthonába; Csirke Ferenc együttese hat meccset tudhat maga mögött a ligában, ezeken az összecsapásokon kétszer nyert és négyszer veszített, ezzel a tabella kilencedik helyén áll – eggyel a Magyar Bianka vezette alakulat mögött.

A párharcot a TFSE-MTK kezdte jobban; Chanise Jenkins duplájával, amelyre hamarosan érkezett a triplaválasz Paula Strautmane-tól, sőt a hazaiak centere, Kiss Virág is eredményes volt (5–2). Lassú tempóban zajlott a mérkőzés, Alisia Jenkins kétpontosát követően, négy perc után 5–4-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban az TFSE-nek jött ki jobban a lépés a támadásokban, és sikerült ötpontos előnyt kialakítania, ám a negyed végéig ezt nem tudta megtartani; 12–11-es előnnyel zárt.

A második felvonást Kiss közelije nyitotta, ezzel a PEAC át is vette a vezetést (13–11). Jenkinséknek és Nevena Markovicsnak köszönhetően folyamatosan tartottuk a lépést a riválissal (22–21). Cahnise Jenkins hiába került tíz pont felé ebben a tíz percben, ez sem volt elegendő a fordításhoz, így a félidőre 31–25-ös mecseki előnnyel vonultak le a felek.

A harmadik negyedben a hazaiak két játékosa, Szűcs Luca és Sorok Nikolett is egyre élénkebben játszott, és habár továbbra is kiegyenlített maradt a játék képe, a Pécs tovább növelte a különbséget: 52–42.

A záróetapban olyan tempót diktált a PEAC, amelyre Magyar Bianka tanítványainak már nem volt válaszuk – ennek az lett az eredménye, hogy a TFSE MTK Budapest csapata 76–59-es vereséget szenvedett.

PEAC-PÉCS–TFSE-MTK BUDAPEST 76–59 (11–12, 20–13, 21–17, 24–17)
Chanise Jenkins 23/9, Alisia jenkins 13, Bernáth Réka 9/6, Nevena Markovic 6, Németh Alma 5, Katona Szidónia 3/3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!