Atlétika
Krizsán Xénia

Négyen utazhatnak a junior világbajnokságra

Publikálva: 2020.01.08 Frissítve: 2020.01.07 Rövidpályás gyorskorcsolya

Január végén Bormióra figyelünk.

Bár a sportág szerelmesei már minden bizonnyal alig várják a január 24. és 26. közötti debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság rajtját, ne feledkezzünk meg a fiatal short trackeseinkről sem, már csak azért se, mert Szabó Krisztián vezetőedző kihirdette a január 31. és február 2. közötti bormiói világbajnokságon induló csapatot.

Az MTK Budapestet Dobrán Flóra, Varga Regina, Szász Attila és Talabos Attila képviseli, mellettük Somogyi Barbara, Somodi Maja, Jászapáti Péter  és Nógrádi Bence utazhat.

Somogyi Barbara és Jászapáti Péter a felnőttek országos bajnokságán mutatott teljesítménye és elért eredménye alapján szerezte meg az indulási jogot, Dobrán Flóra és Szász Attila pedig a hétkörös teszten kvalifikálta magát a csapatba – mondta Szabó Krisztián, a válogatott edzője. – A további két-két versenyző személyéről hárman döntöttünk, és úgy határoztunk, hogy Somodi Majának, Varga Reginának, Talabos Attilának és Nógrádi Bencének szavazunk bizalmat.

Bormióban a lányok közül közül mindhárom távon két-két magyar indulhat, a fiúknál ötszázon hárman, míg ezer és ezerötszáz méteren két-két versenyzőnk léphet jégre – hogy kik lesznek a „befutók”, arról csak később határoznak az edzők.

Hivatalosan elég csak a helyszínen döntenünk erről, de szeretnénk hamarabb megnevezni az indulókat – árulta el Szabó Krisztián. – A fiúknál reális elvárás lehet, hogy bármelyikük bármelyik távon B-döntőbe jut, a fiúváltó döntőbe jutása óriási teljesítmény lenne, de ezt célozzuk meg. A lányok közül hárman is először szerepelnek világbajnokságon, ha a váltóval a B-döntőben futnának, elégedettek lennénk.

Forrás: hunskate.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!