Atlétika
Jankovics Dániel

Naszti értékelte a nyári szezont (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.09.17 Frissítve: 2020.09.17 Atlétika

Klubunk távolugrójával, dr. Nguyen Anasztáziával beszélgettünk az idény legfontosabb eseményeiről.

– Mennyire voltál elégedett az idei teljesítményeddel?

– Összességében nem mondanám, hogy elégedett vagyok, mert fizikálisan jobb állapotban voltam, mint amit a versenyeken meg tudtam mutatni. Nagyon sok érvénytelen ugrásom volt, ezen pedig mindenképp változtatni szeretnék.

– Az országos bajnokságot aranyérmét mindössze két érvényes ugrással sikerült megnyerned. Itt is zavartak a belépett kísérletek, vagy tudtál örülni a címvédésnek?

– Az ob-n nagyon nehéz körülményekkel álltunk szemben, tehát örültem annak, hogy sikerült megnyernem a versenyt, ezzel együtt bosszantó a négy belépett ugrás. Sajnos a többi viadalon is majdnem ennyi sikertelen kísérlet volt jellemző rám.

– Úgy tűnik, hogy a szezon elején jobban kijött a lépés. Mi lehetett ennek az oka?

– Talán akkor jobban kijöttek a nekifutások, nagyobb szerencsém volt, több érvényes ugrásom lett, de aztán a Gyulai István Memorialon is sikerült 6.51 métert ugranom, ami jó eredmény. A nagyobb ugrásoknál rendre beléptem a szezon végén.

– Mennyire volt megterhelő fizikailag ez a sűrű idény? Hogy volt erőd a végén még a szuperligadöntőre?

– Eléggé elfáradtam, és már vártam, hogy legyen pici pihenőnk, ezért örültem, hogy egy napra esett a 100 és a távolugrás. Előbbinél rosszul reagáltam a rajtnál, mégis sikerült nyernem, tehát nem lehetek elégedetlen, a távolugrásra pedig nagyrészt az volt jellemző, ami az év többi részén.

– Nem hiányzik, hogy 100-on többet versenyezz?

– Idén azért háromszor indultam, és így, hogy nem ez a fő számom, nagyon élvezem. Gyakran a gátas lányokkal futottam, akiknek szintén nem ez a legfontosabb, így mindig felszabadultan tudunk versenyezni egymás ellen, ám alapvetően a távolugrást már jobban szeretem.

– Olimpiai kvótás helyen állsz a világranglista alapján, viszont decemberig nem lehet szintet ugrani az ötkarikás játékokra. Ez mennyire befolyásolta a teljesítményedet?

– Tavaly, amikor még élt a világranglista és volt egy-egy rosszabb versenyem, jelentett némi extra motivációt az, hogy az utolsó ugrásoknál néhány centiméter javítás is előrébb repíthet a világranglistán. Talán idén ez a plusz hiányzott ahhoz, hogy az ötödik, hatodik ugrások jobban kijöjjenek.

– Mennyi pihenőt kaptatok és hogy néz ki a jövő évig a menetrend?

– Szeptember 30-ig pihenünk, utána októberben Győrben, majd decemberben edzőtáborozunk. Azt követően jöhet a fedettpályás szezon, mely során remélem az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is megrendezik, majd jöhet a tavaszi alapozás, aztán pedig a nyári versenyek.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!