Atlétika
Jankovics Dániel

Nagyvadat ejtettünk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.03.08 Frissítve: 2020.03.08 Röplabda

Kétszettes hátrányból fordított és nyert röplabdacsapatunk a Fatum Nyíregyháza ellen.

MTK Budapest–Fatum Nyíregyháza 3:2 (–19, –14, 19, 21, 13)
Budaörs, 200 néző
Vezette: Mezőffy, Ujházi (Oláh, Bibók)

MTK Budapest: Kiss G. 19, Zólyomi 16, Durst 3, Takács D. 24, Devaney 7, Petőváry 6
Csere: Nagy F., Szalai A. 1 (liberók), Lesi 1, Vezsenyi, Godó 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Fatum Nyíregyháza: Varga E. 15, Lymareva 10, Lohmann 13, Genesis 1, Pilar 20, Pintér A. 5
Csere: Tóth F. (liberó), Vaszileva 6, Lászlop, Szabó L. 2, Tóth D., Bacciottini
Vezetőedző: Németh Szabolcs  

A női röplabda Extraliga 18. fordulójában csapatunk a Fatum Nyíregyházát látta vendégül az Aramis SE Sportcsarnokában. A két együttes mindkét korábbi meccsét a nyírségiek nyerték 3:0-ra, és a papírforma ezúttal is Németh Szabolcs tanítványai mellett szólt. Tovább rontotta a mieink esélyeit, hogy Tóth Gábor betegség miatt ezúttal nem számíthatott Király Ancsira.

A baljós előjelek ellenére nem kezdtük rosszul a mérkőzést, egészen a játékrész derekáig tartottuk a lépést a három légióssal, illetve egy honosított játékossal felálló Fatummal. 14-15 után aztán meglépett a Nyíregyháza, és a rendkívül agilisan játszó Lymareva vezetésével le is zárta a szettet (19-25).

A második szett tragikomikusan indult, egy állásrendbeli hiba miatt borult a taktika, és úgy tűnt, a mieink abszolút elvesztették a fonalat. Tóth Gábor 4-11-es állásnál már második idejét kérte ki, de csak nem tudtuk megállítani az időközben vérszemet kapó Nyíregyháza támadásait. Vezetőedzőnk cserékkel igyekezett felfrissíteni, felrázni csapatát, és bár remekül szálltak be a fiatalok, szorossá már nem tudtuk tenni a játszmát (14-25).

A harmadik játékrészben – látva csapata erőfölényét – Németh Szabolcs is bőszen cserélni kezdett, pihentette legjobbjait. A mieink azonban – ki tudja, honnan – erőt merítettek, és 12-11-nél magukhoz ragadták a vezetést, a mérkőzés során talán először. Sőt, 15-15 után – ötpontos rohammal – végleg átvettük az irányítást, és szépítettünk (25-19).

Ezúttal a mi lányaink kaptak vérszemet, és bár már 7-3-ra is vezettünk a negyedik játszma elején, a vendégek ledolgozták hátrányukat, és 14-14-ig tartották is a lépést Takács Dorotiékkal. Ezt követően azonban – hiába küldte vissza a pályára legjobbjait Németh Szabolcs – újfent le tudtuk rázni a Nyíregyházát, és bár az első szettlabdánkat kivédekezte ellenfelünk, Katey Devaney blokkjával végül csak összejött az egyenlítés (25-21).

A döntő játszma is rendkívül kiegyenlített játékot hozott: szinte végig Tóth Gábor együttese vezetett egy-két ponttal, de leszakítani nem hagyta magát a Nyíregyháza. 8-7-es hazai előnynél fordultak a csapatok, továbbra sem lehetett megjósolni a mérkőzés végkimenetelét. 13-13-nál aztán Kiss Gréti pörgetése állította megoldhatatlan feladat elé a vendégek védelmét, majd Varga Eliza támadása ért földet a pályán kívül, így csapatunk végül hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve, 2:0-ról felállva nyerte meg a Fatum Nyíregyháza elleni mérkőzést (15-13).  

Együttesünk legközelebb március 15-én, a Haladás otthonában lép pályára. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!