Vívás – kard
Szatmári András

Nagy hajrá előtt

Publikálva: 2020.03.12 Frissítve: 2020.03.12 Karate

Két fontos verseny vár klubunk karatékájára, Hárspataki Gáborra.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő versenyek várnak klubunk kiválóságára, Hárspataki Gáborra. A 24 éves sportoló bronzérmet szerzett a Salzburgban rendezett K1-es Premier League versenyen, így igen előkelő helyen áll a világranglistán.

Jelenleg kilencedik vagyok a kvalifikációs ranglistán, de az olimpiára csak az első öt helyezett jut ki automatikusan. Egy helyet kapnak a házigazda japánok, a maradék négy kvótát pedig a májusi, olimpiai kvalifikációs versenyen lehet megszerezni – tisztázta Hársi.

Azonban a Párizsban rendezendő kvalifikációs torna előtt még az Európa-bajnokság vár Hárspatakira, ahol ugyancsak értékes világranglistapontokat lehet szerezni.

Bakuban is mindenképpen az érem a cél – szögezte le karatékánk. – Igaz, a mostani számítások szerint legjobb esetben is „csak” a hatodik helyre tudnám felküzdeni magam, így az olimpiai kvalifikáció szempontjából a párizsi verseny most talán fontosabb. Ettől függetlenül szeretnék legalább olyan jól szerepelni, mint két éve, az újvidéki kontinensviadalon, ahol ezüstérmet szereztem.  

A koronavírusmiatt kialakult helyzet természetesen nem könnyíti meg a versenyzők dolgát, de Fischer Mihály, Gábor edzője szerint ez nem okozhat zavart a fejekben.

Mi mindig azt mondjuk, ne foglalkozzon ezzel, zárja ki ezt az egészet, már amennyire lehetséges. Minden versenyre gőzerővel készülünk, nem kalkulálunk a halasztással, amíg biztossá nem válik – árulta el a vezetőedző.

2020. március 25-29. Európa-bajnokság; Baku (Azerbajdzsán)
2020. május 8-10. Olimpiai kvalifikációs torna; Párizs

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!