Atlétika
Krizsán Xénia

MTK-sok a Héraklész Gálán (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.02.06 Frissítve: 2016.02.06 Vívás

Fiataljainkat is díjazták.

Az MTK Budapest négy ifjú versenyzője is elismerésben részesült a péntek esti Héraklész Gálán, amelyen az elmúlt év legjobb utánpótlás-sportolóit köszöntötték.

Először a Héraklész Programban érdekelt húsz sportág legjobbnak ítélt fiú és leány sportolóit szólították a színpadra. Elsőként Bondár Anna révén voltunk érdekeltek, akit a leány teniszezők között díjaztak. Anna azonban sajnos nem vehette át személyesen az elismerést, mert a Fed Kupa-válogatottal éppen Izraelben versenyez.

A következő MTK-s díjazott a kardozó Márton Anna volt, aki két elismerést is átvehetett. Gárdos Gábor tanítványa 2015-ben junior Európa-bajnok lett, a felnőtt világbajnokságon pedig harmadikként zárt, így ezzel az eredménysorral az összetett kategóriában is kiérdemelte a második helyet. Ugyanitt a harmadik is klubunk versenyzője, a teniszező Gálfi Dalma lett, aki tavaly párosban Wimbledont, egyesben pedig US Opent nyert a juniorok között, vezeti korosztálya világranglistáját, s mellesleg még az U18-as Eb-n is begyűjtött párosban egy ezüstöt. Akárcsak Bondár Anna, ő sem lehetett jelen a budapesti Kongresszusi Központban megtartott ünnepségen, a díjat így erőnléti edzője, Simai Péter vette át.

Végül a legjobb női kiscsapatok versenyében is behúztunk egy elsőséget, pontosabban csak egy felet. Sólyom Dóra ugyanis nem valamelyik klubtársával, hanem a KSI-s Racskó Fruzsina Lillával versenyzett 2015-ben, s vele nyert ifjúsági vb-t 500 m-en kajak kettesben, valamint ifi Eb-t 1000 m-en.

Mindegyiküknek gratulálunk, és legalább hasonlóan emlékezetes 2016-os esztendőt kívánunk!

Szép volt, fiatalok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!