Atlétika
Jankovics Dániel

Motiváltak és céltudatosak a lányok – Magyar Bianka

Publikálva: 2020.09.10 Frissítve: 2020.09.10 Kosárlabda női

Három felkészülési mérkőzés és csapatépítő jellegű edzőtábor előtt áll az első osztályú bajnoki rajt előtt a Magyar Bianka vezette TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata.

Öt hete zajlik a TFSE-MTK Budapest női első osztályban szereplő kosárlabdacsapatának felkészülése, amelynek kerete teljessé vált. Magyar Bianka csapatából nemrégiben a Ludovika-FCSM Csatába igazolt Angyal Nikolett, az ő helyére nem érkezik új kosaras. A légiósok, Alisia Jenkins, Chanise Jenkins és Nevena Markovic közül ketten már csatlakoztak a munkához, már csak Alisia hiányzik, aki a Phoenix Mercury játékosaként fejezi be a WNBA-szezont.

– Csütörtökön, 18:30 órától érkezik hozzánk a Városmajorba az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata, barátságos mérkőzést játszunk. Másnap utazunk Miskolcra, egyhetes edzőtáborunkba, s rögtön az első nap, ugyanebben a minőségben megmérkőzünk az Aluinvent DVTK együttesével. Az összetartás végén, szeptember 18-án megismételjük a csatát. Ezen a három meccsen nem az eredmény a legfontosabb: remélem, az új játékosok beilleszkednek és a lányok betartják azokat a szakmai utasításokat, amelyeket az edzéseken megbeszéltünk. Szeretnénk, ha a lehető legtöbb hiba előjönne, hogy az október 3-án esedékes bajnoki rajtra tökéletesen működjön a gépezetünk – mondja Magyar Bianka.

A Miskolcon töltött hét csapatépítő jellegű lesz.

– A felkészülés ötödik hetében járunk, a lányok most vannak túl a holtponton. Jó állapotban látom őket, remek az összhang, motiváltak és céltudatosak. Szeretnénk, ha még ennél is stabilabb lenne az egység, ezért Miskolcon például a Barlangfürdőbe is ellátogatunk, emellett több közösségi eseményt is szervezünk. Persze, fizikai és taktikai foglalkozásokra egyaránt számíthatnak.

A csapat immár befejezte négyhetes állóképesség-fejlesztő programját, és elkezdte a gyorsaság és a robbanékonyság fejlesztésére helyezni a hangsúlyt. A bajnokság első fordulójában az UNI Győr együttesével kell megküzdeniük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!