Kézilabda
Fekete Bozsana

Miklós Edit pontszerzésre készül Andorrában

Publikálva: 2016.02.26 Frissítve: 2016.02.26 Sísportok

A világkupa döntőig már csak a szuper-G futamokra koncentrál

Szombaton szuper-óriásműlesikban áll rajthoz Miklós Edit, a női alpesi sí világkupa-sorozatának andorrai állomásán. Mivel a világkupa döntőig már nem rendeznek lesikló futamot, a következő két versenyen a rövidebb gyorsasági számra összpontosíthat, olimpiai hetedik helyezett sízőnk.

A legutóbbi világkupa-fordulót az olaszországi La Thuile-ben rendezték, ahol Miklós Edit sikeresen szerepelt lesiklásban. Az első versenynapon tizenharmadik lett, másnap pedig a nyolcadik helyen zárt. A szakági ranglistán pedig már a tizenegyedik helyen áll, a szezon utolsó lesikló világkupaversenye, a St. Moritz-i döntő előtt. Addig még két szuper-óriásműlesikló verseny vár rá. Először szombaton gyűjthet újabb pontokat az andorrai Soldeu-El Tarter-i pályán, majd két hét múlva, a svájci Lenzerheide-ben.

Miklós Edit már napok óta a helyszínen tartózkodik, és ismerkedik a pályával. Múlt vasárnap, szuper-óriásműlesiklásban, a La Thuile-i futamot nem tudta befejezni, most viszont bizakodó a versenyt illetően.

– A múlt hétvégén, lesiklásban sikerült nehéz, technikás pályán is a TOP 10-ben végeznem. Bár vasárnap szuper-G-ben kiestem, de már ennek a versenyszámnak is egyre jobban érzem a technikáját. Most jön az új megmérettetés, mely újabb lehetőség arra, hogy világkupa pontokat szerezzek. Andorrában eddig még nem versenyeztem, de mindig inspirál, ha új pályán bizonyíthatok – nyilatkozta Miklós Edit.

Az MTK Budapest alpesi sízője eddig kétszer végzett harmincban, a világkupaszezon eddigi szuper-óriásműlesikló futamain. Jelenleg a negyvenedik a szakági ranglistán, összetettben pedig a harminchatodik helyen áll.

Az andorrai világkupa, szuper-G futamát, 2016. február 27-én, szombaton, 10:30-kor futják, a menetet a Eurosport 1, 10:15-től, élőben közvetíti.

Hajrá Edit!

(fotó: Agence Zoom és Miklós Edit Facebook oldal)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!