Atlétika
Nagy Marcell

Miklós Edit hétvégén Garmischban

Publikálva: 2016.02.04 Frissítve: 2016.02.04 Sísportok

A női alpesi sízők világkupa mezőnyében újabb pontokat gyűjthet.

A hétvégén lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban versenyez a női alpesi sízők világkupa mezőnye a németországi Garmisch-Partenkirchenben.

Miklós Edit szeretne a legjobb tíz között végezni a lesikló futamában, szuper-óriásműlesiklásban pedig tovább szaporítaná VK-pontjai számát. Két héttel ezelőtt,  legutóbbi lesikló futamában szezonbeli legjobb eredményét érte el az olaszországi Cortina d'Ampezzo-ban, és a szinte hibátlan sízése a hatodik helyet jelentette számára. A szuper-G versenyszámban ugyanakkor megszerezte idei első világkupa pontjait. 

A héten a versenysorozat a németországi Garmisch-Partenkirchenben folytatódik, ahol az MTK Budapest olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőjének elsősorban újabb pontok megszerzése a célja, de hibátlan sízéssel a dobogós helyezés is összejöhet. Ezen a pályán az eddigi legjobb világkupa szereplése 2013 márciusában volt, amikor lesiklásban a tizennyolcadik lett.

– Két napot Kühtai-on edzettünk a hét elején, szerda óta pedig Garmischban vagyok. Szeretem ezt a pályát is, egy évvel ezelőtt majdnem sikerült jó lesikló versenyt produkálnom, de sajnos elestem. Tavalyhoz képest, idén egy hónappal hamarabb rendezik a versenyt, ezért a nap olyan szögben süt majd, hogy a pálya árnyékban marad, úgyhogy nehezek lesznek a látási viszonyok. De így mindenkinek egyformák a körülmények. Nagyon várom már a versenyt, amelyre eljön velem volt trénerem, Dietmar Thöni és erőnléti edzőm, Zakariás Zsolt is – mondta Miklós Edit.

A németországi Garmisch-Partenkirchen rendezendő női világkupa menetrendje a televíziós közvetítésekkel:

2016. február 6. szombat, 11:30 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 11:00
2016. február 7. vasárnap, 11:00 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 1, 10:30

Hajrá, Edit!

(fotó: Miklós Edit facebook oldal) 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!