Kézilabda
Dakos Noémi

Miklós Edit bravúrokra készül

Publikálva: 2016.02.18 Frissítve: 2016.02.18 Sísportok

Hétvégén, az olaszországi La Thuile-ben versenyez a női világkupa mezőnye.

Kétszer lesiklásban, egy alkalommal pedig szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz Miklós Edit a női alpesi sí világkupa, La Thuile-i állomásán, Olaszországban. A hétvégére tervezett fordulót kiegészítették még egy versennyel, melyet a törölt, Crans Montana-i lesikló futam pótlásaként, pénteken rendeznek.

Az MTK Budapest alpesi sízője, az idei szezonban többször is tíz között végzett lesiklásban, a legjobb eredménye eddig a hatodik helyezés volt, melyet néhány héttel ezelőtt, Cortina d'Ampezzo-ban szerzett.

A legutóbbi világkupafutam helyszíne – a múlt hétvégén –, a svájci Crans Montana volt, ahol a hirtelen leesett, nagy mennyiségű hó miatt, a szervezők nem tudták előkészíteni a pályát a futam biztonságos lebonyolításához. Ezért mindkét versenynapon a futamok törlése mellett döntöttek.

Pénteken az elmaradt Crans Montana-i lesikló futamot pótolják az olaszországi La Thuile-ben, így a hétvégi futamokkal együtt három versenyen is elindul a női világkupa mezőnye.

Miklós Edit legutóbb a németországi Garmisch Partenkirchenben versenyzett, ahol a hetedik helyen zárt, szuper-G-ben pedig újabb világkupapontokkal lett gazdagabb. A mostani megmérettetésen minimális elvárása magával szemben a TOP 10-es eredmény megszerzése lesiklásban, de leginkább dobogós helyezéssel lenne elégedett. Szuper-óriásműlesiklásban pedig ismét a pontszerző pozíciót célozza meg.

Olimpiai hetedik helyezett sízőnk eddig még nem versenyzett a La Thuile-i pályán, első tapasztalatait az eddigi edzéseken gyűjtötte be.

– Hétfőn érkeztünk a helyszínre a csapatommal, és igyekeztünk minél több információhoz jutni, tapasztalatokat szerezni a pályáról. Így, hogy elmaradt a múlt heti, Crans Montana-i futam, még jobban fokozódott bennem a bizonyítási vágy. Már nagyon várom a versenyt. Szeretnék nagyot lépni előre a célom felé, hogy az idei szezonban is a legjobb három között állhassak a pódiumon – mondta Miklós Edit.

A női világkupa menetrendje az olaszországi La Thuile-ben, televízós közvetítésekkel:

2016. február 19. péntek, 12:00 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 11:45
2016. február 20. szombat, 10:45 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 10:30
2016. február 21. vasárnap, 11:15 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 2, 11.00

Hajrá Edit!

(fotó: Agance Zoom, Miklós Edit Facebook oldal)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!