Kézilabda
Török Lilly

Miklós Edit a világkupadöntőre készül (VIDEÓ)

Publikálva: 2016.03.12 Frissítve: 2016.03.11 Sísportok

Az alpesi sí világkupa-sorozat utolsó két helyszíne következik.

A női mezőny, hétvégén a svájci Lenzerheide-be költözik, ahol Miklós Edit, a szombati szuper-G futamban érdekelt. A jövő hét pedig a St. Moritz-i világkupadöntőkről szól majd, ahol az MTK Budapest alpesi sízőjéért, a szerdai lesiklófutamban szoríthatunk.

Március 16-án a férfi és a női lesiklással kezdődik a 2015/2016-os alpesi sí világkupa-sorozat döntője a svájci St. Moritz-ban. Versenyszámonként a szakági VK-ranglista huszonöt legjobbja indul, köztük van Miklós Edit is, aki jelenleg tizenegyedik helyen áll a női lesiklók között. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk célja, hogy előrébb lépjen a szakági rangsorban, és szeretné megismételni tavalyi dobogós helyezését, melyet ezen a pályán ért el. Most hétvégén azonban a világkupa Lenzerheide-i állomása vár még az MTK Budapest alpesí sízőjére, szombaton szuper-óriásműlesiklásban gyűjthet újabb pontokat versenyzőnk.

Egy évvel ezelőtt, Miklós Edit St. Moritzban szerezte élete első dobogós helyezését, az alpesi sí világkupában. A harmadik pozíció nemcsak számára az eddigi legjobb eredmény, de a magyar sísport legjelentősebb sikere is egyben.

Március közepén tér vissza a világkupa mezőnye St. Moritzba, ahol szerdán a lesiklás világkupadöntőit rendezik. Miklós Edit megosztotta gondolatait a megmérettetések előtt:

– A legkedvesebb pályám a St. Moritz-i, mivel ott volt az első dobogós helyezésem, de ugyanitt szereztem meg 2012-ben az első világkupapontomat is, de a jövő évi világbajnokságot is ezen a pályán rendezik. Ez klasszikus lesikló pálya, van benne meredek és lapos szakasz is, szép nagy lesikló íveket lehet húzni rajta. Ugyan még nem álltam pódiumon idén, de nem vagyok csalódott emiatt, hiszen az volt a célom a szezon elején, hogy folyamatosan az első tizenöt között legyek lesiklásban, és ez majdnem mindig teljesült. Még St. Moritzban, a döntőn van esélyem arra, hogy dobogós helyen végezzek, amiért mindent meg fogok tenni – zárta gondolatait.

A döntő előtt viszont még egy fontos verseny áll Edit előtt, szombaton a Lenzerheide-i világkupán szuper-G-ben bizonyíthat.

Legeredményesebb magyar sízőnk eddig kétszer végzett harmincban az idei világkupaszezon szuper-óriásműlesikló futamain, szombaton szeretné ismét pontszerző helyen zárni a versenyt.

A világkupa szuper-óriásműlesikló futama, a svájci Lenzerheide-ben, TV közvetítéssel:

2016. március 12. szombat, 10:00. TV: Eurosport 1, 9:45.

A világkupa döntő női lesikló futama, a svájci St. Moritz-ban, TV közvetítéssel:

2016. március 16. szerda, 11:30. TV: Eurosport 1, 11:15.

A héten, az ausztriai Hinterstoderben rendezett alpesi sí országos bajnokság óriásműlesikló-versenyét Miklós Edit nyerte, ezzel magyar bajnok lett.

A futamot ITT megtekinthetik.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!