Atlétika
Krizsán Xénia

Miklós Edit a hóviharban

Publikálva: 2015.02.03 Frissítve: 2015.02.04 Sísportok

A pálya felső részén gyakorlatilag szélvihar dühöngött. Olimpiai hetedik helyezettünk 1:51.68 perces idővel jutott le a világbajnokság lesikló edzésén, az első hivatalos programon, első versenyzőként. Az 51 sízőből a 24. időt teljesítette. A Világkupa pontszámítás szerint hét egységgel gyarapodott volna gyűjteménye.

Elsőre úgy tetszett, Edit lassú volt. Az utána következők két-három másodperceket vertek rá. A világ legjobbjai, nyugtattuk magunkat. Ám, miután a következő tíz versenyző jobb időt ment, kezdtünk elkámpicsorodni. Később helyreállt a világ rendje. Hibázgattak a versenyzők, egyre rosszabb idővel hozták a pályát. Végül a mezőny több, mint felét megelőzte a „Világkupaharmadik" síző.

A világbajnoki szereplésben ott rejlik az újabb kiugrás lehetősége. Az elsőhöz mért különbség két másodpercre való leszorítása is a tizedik hely környékére repítené Miklóst. Extra futással pedig…

A szuper-óriásműlesiklás világbajnoki futamát magyar idő szerint 19 órától rendezik, vagy rendeznék. Az időjárás, a régi Delta című tévéműsor főcímébe illő jeleneteket produkált, balesetveszélyes helyzeteket előidézve. Hiába, no! Háromezer méter a Beaver Creekben épített pálya átlagos tengerszint feletti magassága, és tél is van. A meteorológusok szerint, nem enyhül az idő, a hétfő esti két és fél órás csúszás könnyen, de a futam elmaradása is elképzelhető.

3320 méter magasan állították fel a startkaput a szervezők, a cél 2730 méteren helyezkedik el. Ebből következően a szintkülönbsége 590 méter. 39 kapu nehezíti a pályát, melyen negyvenhat síző kíván végigrobogni. Miklós Edit a 33-ként startolhat, becsülhetően este nyolc óra felé. Az eredmények alapján a lesiklás az erősebb száma. Eddig.

A viadalt az Eurosport élőben közvetíti.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!