Atlétika
Krizsán Xénia

Megvertük magunkat (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.14 Frissítve: 2020.12.14 Röplabda

Túl sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, 3:0-ra nyert a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda–MTK Budapest 3:0 (17, 22, 22)
Folyondár utca, zárt kapus
Vezette: Szabó Z., Adler

Vasas Óbuda: Kiss G. 2, Strunjak 11, Fábián F. 1, Török K. 11, Kalicsanyin 6, Gamma-Popovics 22
Csere: Mihály D. (liberó)
Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK Budapest: Császár N. 7, Kilyénfalvi 6, Durst 1, Szerencsés-Miklai 2, Papp O. 7, Vezsenyi 6
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi, Godó 8, Berkó, Dani, Petri
Vezetőedző: Leiszt Máté

A női röplabda Extraliga 7. fordulójából elhalasztott, Vasas Óbuda elleni bajnoki mérkőzésünket pótoltuk vasárnap este a Folyondár utcában. A hazai csapat volt a találkozó toronymagas esélyes, de mi is szerettünk volna meglepetést okozni.

Az első játszmában úgy tűnt, erre nem lesz sok esélyünk. 8-8-ig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, ám ezt követően – az ezúttal sokszor ellenállhatatlannak tűnő – Sanja Gamma-Popovics vezetésével meglépett a Vasas, kegyetlenül kihasználva a rengeteg ki nem kényszerített hibánkat (25-17).

A második szettben kezdtünk magunkra találni, remek nyitásokkal tartottuk nyomás alatt ellenfelünket. Kiegyenlített játék folyt a pályán: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal. A hajrához közeledve egyre biztatóbban játszottunk, a „célegyenesbe” fordulva már három pont volt az előnyünk (19-22). Ezt azonban abszolút érthetetlen lefagyás követte, ami – hiába Leiszt Máté időkérése 21-22-nél – épp elég volt a Vasasnak a fordításhoz (25-22).

A harmadik játszmában is méltó ellenfelei voltunk Jakub Głuszak együttesének: 17-17-ig abszolút pariban voltunk, de a hajrához érkezve is mindössze két pont volt a hátrányunk. 22-20 után azonban három (!) nyitást vétettünk, amellyel megpecsételtük saját sorsunkat (25-22).

Keseregni azonban továbbra sincs időnk: december 18-án az UTE otthonába látogatunk, 21-én a Balatonfüredet fogadjuk.   

Leiszt Máté:Megöltük magunkat a saját hibáinkkal, mint oly sokszor ebben a szezonban. Meg kell tanulnia a csapatnak, hogy egy-egy edzést sem szabad dekoncentráltan letudnia. Nekünk minden egyes percben, minden egyes nap kőkeményen meg kell dolgoznunk a pontokért. A Balatonfüred elleni győzelmet követő edzéseken ezt nem láttam, elkényelmesedtünk. Remek ébresztő lehet ez nekünk, jövő héten ennél sokkal több kell!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!