Kézilabda
Farkas Johanna

Megvan az első hazai győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.31 Frissítve: 2021.01.31 Röplabda

Női röplabdacsapatunk három pontot szerzett a remek formában lévő DVTK ellen.

MTK Budapest–DVTK 3:0 (12, 18, 20)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Soltész Róbert, Sík Barbara

MTK Budapest: Kilyénfalvi 6, Durst 1, Szerencsés-Miklai 9, Papp O. 14, Vezsenyi 19, Császár 7
Csere: Szalai A., Sátorhelyi (liberók), Godó 2, Borsos
Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Kountoura 2, Pene 16, Kiss E. 2, Beddingfield 6, Horton 5, Szajkó 1
Csere: Dömsödi, Kundrák (liberók), Kovács E., Egri, Mészáros
Vezetőedző: Toma Sándor
A női röplabda Extraliga 12. fordulójában csapatunk a DVTK-t látta vendégül Budaörsön. Toma Sándor tanítványai nulla ponttal zárták az őszt, azonban a téli szünetben leigazolták Eleni Kountourát és Mojca Penét, majd legyőzték a Balatonfüredet és az UTÉ-t. A pillanatnyi forma tehát mindenképpen a vendégek mellett szólt, de hazai pályán nem lehetett más a célunk, mint a győzelem.

Álomröplabdával vágtunk neki a mérkőzésnek, hamar egyértelművé tettük, hogy meg szeretnénk szakítani a DVTK jó sorozatát. Több kiemelkedő egyéni teljesítménynek is örülhettünk, de tulajdonképpen lefelé sem lógott ki senki, minden poszton ellenfelünk fölé tudtunk nőni. Toma Sándor előbb 9-2-nél, majd 18-8-nál kért időt, de a szombati MTK-t nem lehetett megállítani, be is húztuk az első szettet (25-12).   

A második játszmában már összeszedettebb csapat benyomását keltette a Diósgyőr, ellenfelünk hamar túltette magát a kezdeti sokkon. Szerencsére a mieink sem lassítottak: továbbra is magabiztosan, felszabadultan, és mégis fegyelmezetten játszottunk, mezőnyben és támadásban is a szezonbeli legjobb produkciónkkal rukkoltunk elő, így bebiztosítottuk a pontszerzést (25-18).
A harmadik szettben 4-4-ig tudta tartani velünk a lépést a DVTK, ezt követően ismét megléptünk (9-4). A folytatásban sem adtuk alább, továbbra is rendkívül lendületes támadásokkal, és önfeláldozó mezőnymunkával robogtunk a győzelem felé. A játékrész derekán Leiszt Máté pályára küldte Godó Pannit, Sátorhelyi Lillát és Borsos Lilit, így ők is kivehették a részüket a szombati sikerből (25-20).

Leiszt Máté: Büszke vagyok a lányokra, végre elhitték, hogy képesek akár a csillagokat is lehozni az égről. Szívüket, lelküket beletették, mégis nagyon fegyelmezetten játszottak, megérdemeltük a három pontot. Kiemelendő, hogy ehhez a sikerhez az egész csapat hozzátette a magáét, nemcsak azok, akik ma pályára léptek, hanem a többiek is, akik napról-napra kőkeményen dolgoznak az edzéseken.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!