Taekwondo
Patakfalvy Luca

Megünnepelte legjobbjait az egyetemi sport

Publikálva: 2015.11.21 Frissítve: 2015.11.21 Vívás

A Magyar Sport Házában díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. Valicsek Péter, az MTK Budapest tőrvívója Fair Play Díjban részesült.

A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2015. évi Nyári Universiadéról éremmel tértek haza, illetve a 2015-ös Európai Egyetemek Evezős Bajnokságán dobogós helyen végeztek. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit, és főiskoláit és kiosztották az Egyetemi Sportért Aranyplakettet és a Nemzetközi Fair Play Bizottság által megítélt Fair Play Díjat is.

Az esemény házigazdájaként a vendégeket dr. Kiss Ádám professzor, a MEFS elnöke köszöntötte, és méltatta a rendezvény háziasszonyát, dr. Gyarmati Andreát, olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok úszót, Magyarország örökös úszóbajnokát, a Nemzetközi Úszó Hírességek Csarnokának tagját, akit múlt héten beiktattak a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának tagjai közé is.

A rendezvényen felszólalt a kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára, Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, az olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozat elnöke, és Prof. dr. Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke.

A díjátadón a Nemzetközi Fair Play Bizottság Fair Play Díját Valicsek Péter, az MTK Budapest tőrvívója, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója a helytállásáért kapta. Amikor Kiss László, az evezősök csapatvezetője a Gwangjuba kiutazó magyar csapat tagjaként a repülőn rosszul lett, a landolást követően mentő vitte kórházba. Mivel a magyar csapat orvosa másnap érkezett csak Dél-Koreába, Valicsek Péter önként, saját elhatározásából ugrott be Kiss László mellé a mentőbe és a csapatorvos másnapi megérkezéséig el nem mozdult a beteg mellől. Valicsek Péter nyelvtudásával, emberségével, talpraesettségével segítette Kiss László mihamarabbi orvosi ellátását, az éjszakát is a kórházban töltve. Valicsek önzetlen, sportolóhoz méltó hozzáállásával érdemelte ki a Fair Play Díjat, amelyet dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára adott át, Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság távollétében.

Az ünnepi műsor részeként a sporteseményeken készített filmek levetítése mellett sportági bemutatókat is láthattak a vendégek.

(forrás: mefs.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!