Tenisz
Fucsovics Márton

Megtört a jég

Publikálva: 2020.11.23 Frissítve: 2020.11.23 Röplabda

Megszereztük első pontjainkat a női röplabda Extraligában, ráadásul egyből hármat.

DVTK–MTK Budapest 1:3 (–18, 24, –17, –15)
Generali Aréna, zárt kapu
Vezette: Tillmann, Vári (Csikós, Dunszt)

DVTK: Sitku 1, Kovács E. 7, Kiss E. 10, Beddingfield 15, Horton 8, Szajkó 2
Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros 1, Egri, Kundrák 1
Vezetőedző: Toma Sándor

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 10, Papp O. 11, Vezsenyi 17, Godó 8, Kilyénfalvi 16, Durst 5
Csere: Szalai A. (liberó), Berkó, Dani, Lesi 1, Petri, Császár 5
Vezetőedző: Leiszt Máté

A női röplabdacsapatunk a DVTK otthonába látogatott az Extraliga 5. fordulójában. Nagy volt a tét, mindkét együttes a szezonbeli első bajnoki győzelem reményében lépett pályára.

Az első szettben egyértelműen ellenfelünk fölé tudtunk nőni, elsősorban az ezúttal is kiválóan működő centerjátékunknak köszönhetően. Bár a hajrához közeledve, 17-19-re felzárkózott a DVTK, végül egy 5-1-es szériával lezártuk a játszmát (18-25).

A második szettben már eggyel élesebb DVTK-val találtuk szemben magunkat, Jeane Mae Hortonék kezdték jobban a játékrészt, de 11-11-nél végül egyenlíteni tudtunk. A folytatásban fej-fej mellett termelték a pontokat a csapatok, de hajrá ezúttal a kevésbé idegesnek bizonyuló hazaiaknak kedvezett. Toma Sándor együttese három szettlabdánkat is hárítani tudta, és végül Kiss Emese vezetésével behúzta a második játékrészt (26-24).

Remekül kezdtük a harmadik szettet, 6-11-nél úgy tűnt, kijózanítólag hatott ránk a második játszma elvesztése. Nem tudtuk azonban megőrizni fórunkat, 11-12-nél már ki is kérte első idejét Leiszt Máté. A játékmegszakítást követően ismét le tudtuk rázni ellenfelünket, és ezúttal már meg is őriztük a fórunkat (17-25).

A negyedik játszma nagyjából 9-9-ig hozott kiegyenlített játékot, ezt követően állva hagytuk a fáradni látszó DVTK-t, így megszereztük első pontjainkat az Extraligában. ráadásul egyből hármat (15-25).

Ünnepelni azonban most nincs időnk: kedd este már Derecskén van jelenésünk, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján bebiztosíthatjuk továbbjutásunkat.

Leiszt Máté:Gratulálok a lányoknak a három pont megszerzéséhez, ez volt most a legfontosabb. Nagyon örültem, hogy mindig volt valaki, aki a nehéz periódusokon át tudta lendíteni a csapatot. Időnként túlizgultuk a játékot, de ez betudható a tévés közvetítésnek. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!