Atlétika
Szabó Beatrix

Megjött Iva, irány Borsod megye!

Publikálva: 2015.01.30 Frissítve: 2015.01.30 Kosárlabda női

A női NB I/A kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában Miskolcra utazik az MTK Budapest. A mérkőzésen mutatkozhat be a frissen igazolt, szerb Iva Roglics, aki első ránézésre igazi vagány, belevaló MTK-s. Ugyanakkor Semsei Barbarát - lévén hamarosan anyuka lesz - darab ideig ritkábban láthatják majd a nézők.

A diósgyőri csapat jelenleg a tabella negyedik helyéről várja az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest elleni mérkőzést. A két együttes őszi találkozója 38 pontos, vagyis fölényes miskolci győzelmet hozott. Sztevan Csupics, az MTK Budapest trénere akkor reálisnak találta az eredményt, mert szerinte két különböző szinten játszó csapat mérte össze játéktudását.

Az MTK azóta növelte győzelmeinek számát, méghozzá legutóbb a dobogós CMB CARGO UNI Győr otthonában, óriási meglepetést okozva. Hogy Medgyessy Dóráéknak sikerül-e újabb, idegenbeli győzelmet szerezni, azt nem tudni, ám a csapat szurkolói nagyon bíznak ebben. Újabb lökést adhat a csapatnak a frissen igazolt szerb idegenlégiós.

Az új szerzemény Iva Roglics mosolyogva nyiltakozott honlapunknak:

– Jó téged kék-fehérben látni. Honnan érkeztél?

– Szerbiából, Belgrádból jöttem. Én is nagyon boldog vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem, ráadásul a kedvenc edzőmmel, Sztavannal dolgozhatok. Annyit azért el kell mondanom, hogy vészesen úgy néz ki, mintha a 24-es számot kaptam volna, ám valójában – a szurkolók a pályán – a 15-ös számot keressék, ha rám gondolnak.

– Hol játszottál legutóbb?

– Chemnitzben, Németországban.

– Milyen poszton láthatunk majd?

– Ez a vezetőedzőtől függ, de általában négyest szoktam játszani.

– Milyen tervekkel érkeztél?

– Tudom, hogy legutóbb, a Győr ellen, idegenben nyert a csapat. Segíteni szeretném az MTK-t, és biztos vagyok benne, hogy okozunk még meglepetést.

– Hogy fogadtalk a többiek?

– Semmi gond nem volt. Percek alatt összebarátkoztunk. Imádom őket.

Iva érkezése érthető, hiszen Semsei Barbara gyermeket vár, így rá egy ideig nem számíthat majd a szakvezetés. Ő is vidáman fogadta kérdéseinket?

 – Most szomorúak legyünk vagy örüljünk?

– Ezt rátok bízom, én biztos, hogy nagyon boldog vagyok.

– Mi lesz velünk nélküled? 

– Szeretnék minél tovább együtt utazni a csapattal. Rendkívül boldog vagyok, hogy a Győr ellen nyerni tudtunk, így az utolsó mérkőzésemen győztesként jöhettem le a pályáról és megmaradt a remény, hogy a nyolcba kerüljünk.

– Fiú, vagy leány lesz a jövevény?

– Én leányban, a párom fiúban gondolkodik.

– Mikor érkezik?

– Augusztus végén.
 

14. forduló

Időpont: 2015. január 31. (szombat) 17:30

Alunivent DVTK Miskolc – MTK Budapest

Helyszín: Miskolc 3530 Miskolc Görgey Artúr utca 19. (Generali Aréna)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!