Atlétika
Krizsán Xénia

Megérdemelt továbbjutás a kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.12.03 Frissítve: 2019.12.04 Labdarúgás

A DVTK legyőzésével bekerültünk a legjobb 16 közé.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVTK 1-0 (hosszabbítás után)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 1882 néző

Vezette: Barna Gábor (Ducsai, Becséri, Kovács II.)

Gólszerző: Schön (98.)

Sárga lap: Nagy (33.), Varju (44.), illetve Iszlai (77.), Orosz Donát (86.), Zsolnai (88.), Orosz Marcell (116.)

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch – Palincsár (Kanta, 78.), Kata, Mezei (Cseke, 102.) – Katona, Lencse, Szatmári (Schön, 63.)

Vezetőedző: Michael Boris

DVTK: Antal – Orosz Donát, Polgár, Tamás, Vági (Orosz Marcell, 105.) – Iszlai, Márkvárt (Haszani, 16.), Szabó – Korbély (Bacsa, 63.), Ivanovszki, Prosser (Zsolnai, 81.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Magyar Kupa 8. fordulójában, a legjobb 16 közé jutásért a DVTK együttesét fogadtuk. Már két percnyi játék után megszerezhettük volna a vezetést: Lencse ügyesen cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és ballal ígéretes pozícióból az oldalhálót találta el.

Az első negyedóra ezt leszámítva eseménytelenül telt, majd a 16. percben sérülés miatt Márkvárt helyett Haszanit kellett pályára küldenie Feczkó Tamásnak. A 27. percben diósgyőri támadás végén Prosser próbálkozott fejessel, de jelentősebb veszélyt nem jelentett a kapunkra.

Az első félórában nem kellett sokszor izgulnia egyik hálóőrnek sem, mindkét védelem jól zárt, a támádások befejezéséi pedig gyakran pontatlanok voltak. A 37. percben a mi térfelünkön szerzett labdát a Diósgyőr, szépen játszották a játékszert Korbélyhoz, a befejezés viszont csapnivalóra sikeredett.

A félidő végén Varga védett könnyedén piros-fehér szabadrúgás-kombinációt követően, így döntetlen állásnál cseréltünk térfelet.

A második játékrész Mezei 20 méterről eleresztett bombájával kezdődött, amit Antal látványos mozdulattal hárított. Öt perccel később Deutsch próbálkozott távolról, ám ez sem okozott gondot a miskolci portásnak.

Az 56. percben Katona éles beadását tisztázták az utolsó pillanatban a DVTK védői, egy perccel később pedig Lencse szép labdavétel után centikkel lőtt a kapu felé 16 méterről. A második félidőt sokkal jobban kezdtük, mint a vendég együttes, egyértelműen eltüntttük az osztálykülönbséget.

A 63. percben Varju segített be a letámadásba, meg is szereztük a labdát az ellenfél tizenhatosánál, Mezei lövésébe végül bele tudtak lépni.

A második játékrészben a 70. percben lőtt először kapura a DVTK, ekkor Varga könnyedén hárította Prosser jobb oldali kísérletét.

Egy perc sem telt el, amikor a másik oldalon Antal védte Katona távoli lövését, majd Schön megpattanó beadását tisztázta. Picit fent ragadtunk a támadás után, és Fülöpnek kellett hősiesen belevetnie magát Ivanovszki lövésébe, hogy ne legyen gond.

A 90. percben sikerült betalálnunk, de hiába: Schön lesen volt Lencse kiugratásánál, így hiába adott gólpasszt Katonának. Nem született döntés a rendes játékidőben, így hosszabbítás következett.

A ráadás harmadik percében Kanta lőhetett szabadrúgást 20 méterről, gyönyörűen el is tekerte a sorfal felett a labdát, de az a kapufáról kifele pattant. Négy perccel ezután Lencse ígéretes helyen kapta a labdát, de blokkolták lövését.

A 98. percben már nem menekülhetett a DVTK: Schön szelidítette meg Nagy labdáját, kötényt adott Tamásnak, majd jobbal a kapuba lőtt, így megszületett a megérdemelt vezető találat. (1-0)

A hosszabbítás második félidejében Cseke ugratta ki Lencsét, aki kissé kiszorított helyzetből lőtt a kapu mellé. A 113. percben Kanta szöglete után Katona passzolt Varjuhoz, aki remek csel után eldönthette volna a mérkőzést, de fölé lőtt.

A 117. percben gyors kontrát vezettünk, ezúttal Katona dönthette volna el a meccset, Antal hárított. A DVTK nem igazán tudott nagy lehetőséget kialakítani a hosszabbításban, így teljesen megérdemelten jutottunk tovább élvonalbeli ellenfelünkkel szemben. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!