Atlétika
Jankovics Dániel

MTK-s házidöntő az ausztriai U14-es teniszversenyen

Publikálva: 2020.03.09 Frissítve: 2020.03.09 Tenisz

Kincses Kolos megnyerte a Tennis Europe Junior Tour harmadik kategóriás tornáját, a fináléban alulmaradó Győri Lóránttal párosban is döntőt játszhatott.

Ritka nagy utánpótlás teniszsikerről érkezett hír Ausztriából: magyar házidöntőt rendeztek Bad Waltersdorfban, a harmadik kategóriájú U14-es Tennis Europe-versenyen! És nemcsak magyar, hanem MTK-s házidöntőt, ugyanis a fináléban 6:3, 6:2-es diadalt arató 10. kiemelt Kincses Kolos és az első helyen kiemelt Győri Lóránt is a mi sportolónk(!). Párosban pedig a két tehetség egymás oldalán küzdött, és ott is a döntőig jutott, ahol 6:1, 6:2-re alulmaradt a 4. kiemelt svájci Timeo Gaillard, Sandro Witschi kettőssel szemben. Győri és Kincses egyébként néhány héttel ezelőtt bajnoki címet nyert együtt korosztályában fedett pályán.

MTK-s házidöntő az ausztriai U14-es teniszversenyen
Visszatérve az egyéni küzdelmekre, érdemes azon is végigszaladni, milyen útjuk volt fiainknak a fináléig: Kincses a 32 között a selejtezőből érkezett német Raffael Gasanovot verte 7:6, 6:4-re, a nyolcaddöntőben a 7. kiemelt lengyel Alan Waznyt múlta felül 7:6, 2:6, 6:0-ra, a negyeddöntőben a 4. kiemelt francia Adrien Ducruet jött szembe és kapott ki 6:1, 6:2-re, az elődöntőben pedig a 6. kiemelt szerb Luka Videnovicsot búcsúztatta 7:6, 7:5-tel. Győri az osztrák Luka Miskic (6:1, 6:2), a német Ivan Melnik (7:6, 7:5), a svájci Sandro Witschi (6:3, 6:0) és a 8. helyen kiemelt lengyel Leon Zaorski (6:1, 6:1) legyőzésével jutott el a döntőig.

Itthon mindkét játékos a városmajori Budai Tenisz Centrumban készül.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!