Kézilabda
Farkas Johanna

Május második felében edzőtábort szervez Tatán a legjobbaknak a Magyar Judo Szövetség

Publikálva: 2020.05.03 Frissítve: 2020.05.03 Cselgáncs

Dzsúdóban is kezdődhet a munka, de fő az óvatosság, a fokozatosság.

Nagy András, sportigazgató a judoinfo.hu portálnak elmondta, örül annak, hogy az új kormányrendelet hétfőtől engedélyezi az edzések, zártkapus versenyek rendezését, de óvatosságra és fokozatosságra kéri a cselgáncsozókat.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a koronavírus-járvány miatt, a legutóbbi hazai verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt. Azóta csak a topversenyzők kaphattak engedélyt az edzőtermek látogatására, és ők is csak egyéni edzéseket végezhettek.

– Nagyon örülünk a kormány döntésének – jelentette ki Nagy András. – A hír még nagyon friss, egyelőre állásfoglalásokat várunk a különböző egyesületektől, hogy hol és hogyan kezdhetik meg a sportolók a munkát. Mi természetesen támogatni fogjuk az újrakezdést, de azt fogjuk javasolni, hogy az egyesületekben kezdetben próbáljanak meg kisebb csoportokban tréningezni, így elkerülve a nagyobb kockázatot. Különösen körültekintően kell eljárni a gyerekek edzései kapcsán.

A sportigazgató elmondta, nagyon fontos lesz a megfelelő higiéniai követelmények betartása, az edzőtermek fertőtlenítése, a sportolók számára pedig a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés. Az élversenyzőkkel kapcsolatban közölte, a szövetség tervei szerint május második felében edzőtábort rendeznek Tatán, a válogatott keretek részére.

– A szűk keretekre kell gondolni, az olimpiáért harcoló versenyzőink, illetve azok a fiatalok tartoznak ebbe a körbe, akik a korosztályos világversenyeken vehetnek részt. Emellett fokozatosan újraindítjuk a keretedzéseket, erről is tájékoztatni fogjuk az egyesületeket – fejtette ki a sportigazgató.

A nemzetközi versenyekről szólva Nagy András hozzátette, várnak a hivatalos állásfoglalásokra a nemzetközi és az európai szövetségtől.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!