Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Majdnem tökéletes hétvége

Publikálva: 2016.04.24 Frissítve: 2016.05.20 U17

Négy utánpótlásgárdánk lépett pályára szombaton, és egy döntetlen mellett, három győzelem született.

Az MTK Budapest U19-es csapatának, a felsőházi rájátszás 9. fordulójában lett volna jelenése a Puskás Akadémia FC vendégként, de a találkozót – az utánpótlás-válogatott mérkőzések miatt – május 18-ára halasztották, így tizenkilencéves fiainkat csak jövő héten, szombaton délelőtt láthatjuk, amikor a váciak ellen folytatják.

Másik négy utánpótlásgárdánk viszont pályára lépett. Az U17-es az U16-os együttes, hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia FC korosztályos csapatait, míg a tizenöt és a tizennégyévesek, idegenben léptek pályára, a Főnix-Gold FC azonos korú gárdái ellen. Érdekesség, hogy mind a négy összecsapást Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián rendezték.

Lássuk időrendben, mi történt csapataink találkozóin!

Kétóránként sorakoztak a találkozók, a legidősebbek – az U17-esek – 10:00 órakor nyitották a napot, a legfiatalabbak – az U14-esek – pedig 16:00 órakor zárták az agárdi futballszombatot.

Az MTK Budapest U17-es fiai, Petres Tamás gárdája nagyon izgalmas végjátékban kerekedett felül ellenfelén. Az első játékrészben nem esett gól, a másodikban viszont annál több. Palincsár Martin révén megszereztük a vezetést a 76. percben, a felcsútiak azonban megrázták magukat, és tíz perc múlva egyenlítettek. Már mindenki azt hitte, döntetlennel zárul a találkozó, szerencsére Szuhodovszki Soma ezt máshogy gondolta, és a találkozó 90. percében betalált, ezzel otthon tartva a három bajnoki pontot. További részleteket ITT találnak!

MTK Budapest U17 – Puskás Akadémia FC 2-1 (0-0).

MTK Budapest U17: Papp B. – Bolla, Szabó Zs., Adorján, Schäfer – Dencinger, Szuhodovszki, Lustyik – Kisari, Palincsár, Horváth O.

Cserék: Kugli, Bacsó, Szekeres.

Gólszerzők: Palincsár (76. perc), Szuhodovszki (90. perc).

A nap második összecsapása pontban a déli harangszóra kezdődött. Székely Zsolt fiai, az MTK Budapest U16-os csapata, fordulatos és gólgazdag találkozón osztozott meg a pontokon ellenfelével, pedig rémálomszerűen kezdődött a meccs. A felcsútiak már a nyolcadik percben kétgólos előnyben voltak, de srácaink nem adták fel, és még az első félidőben egyenlíteni tudtak. A második játékrész 62. percében megszereztük a vezetést, de három perc múlva jött rá a válasz, majd ellenfelünk szerzett vezetést, amit pedig mi nem hagytunk annyiban, és tíz perccel a vége előtt sikerült is az egyenlítés. Tóth Zoltán egymaga három gólt jegyzett. A részletekről ITT olvashatnak!

MTK Budapest U16 – Puskás Akadémia FC 4-4 (2-2).

MTK Budapest U16: Mityók – Balogh, Nemes, Jámbor, Molnár B. – Molnár D., Babinszky, Stampf – Tóth Z., Mezei, Gréczi.

Cserék: Papp, Fodor, Sághy.

Gólszerzők: Tóth Zoltán (14., 62., 79. perc), Nemes (23. perc).

Délután kettőkor következtek a tizenötévesek, az MTK Budapest U15-ös csapata. Szász Ferenc fiai számára nem jelentett gondot a három pont megszerzése, sőt. Csapatunk már a hatodik percben kinyitotta a gólcsapot és meg sem állította azt a mérkőzés végéig. Az első játékrészben négy, a másodikban pedig hat góllal terhelték meg ellenfelük hálóját, így kiütéses, tízgólos győzelmet arattak fiaink. Részletekért kattintson IDE!

Főnix-Gold FC – MTK Budapest U15 0-10 (0-4).

MTK Budapest U15: Németh B. – Forrai, Miknyóczki, Farkas, Vágó – Zana, Németh, Mogyorósi – Kapronczai, Törőcsik, Schildkraut.

Cserék: Kovács, Barbara, Kópis, Vass.                                                        

Gólszerzők: Vágó (9. perc), Törőcsik (9., 49. perc), Farkas (17., 53. perc), Németh (37. perc), Schildkrut (46. perc), Kapronczai (57., 61. perc), Vass (76. perc).

Az utolsó – a délután négy órakor kezdődő – összecsapást a legfiatalabbak játszották, az MTK Budapest U14-es csapata. Pinezits Máté együttese is jól kezdte a találkozót. Miknyóczki és Zuigéber révén kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre félidőben. A második játékrészben sem állt le a gólgyártás, Vertetics duplájára még Szalka is rúgott egyet, így ötgólos gyüzelemmel zárták srácaink a meccsüket, és az agárdi utánpótlás futballszombatot is. Egyéb részletekről ITT olvashatnak!

Főnix-Gold FC – MTK Budapest U14 0-5 (0-2).

MTK Budapest U14: Bencze – Tarjáni, Abért, Várkonyi, Kardos – Kosznovszky, Kata, Kopperman – Miknyóczki, Usakov, Zuigéber.

Cserék: Vertetics, Balogh, Molnár, Szalka, Tölgyes, Kammerer.

Gólszerzők: Miknyóczki (15. perc), Zuigéber (33. perc), Vertetics (56., 61. perc), Szalka (70. perc).

Szép volt srácok, folytatás jövő héten.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!