Atlétika
Nemes Rita

Női kosárlabda: Magyar-kupa indulást érő győzelmet aratott a TFSE-MTK Budapest (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.02.10 Frissítve: 2021.02.11 Kosárlabda női

Izgalmas, élvezetes NB I/A csoportos meccsen győzött 87–75-re hazai pályán a Vasas ellen a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata, amely így kiharcolta az indulás jogát a Killik László Magyar-kupában.

Legutóbb épp egy hónappal ezelőtt, január 10-én az Aluinvent DVTK elleni győztes mérkőzésen lépett pályára a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata a női első osztályú bajnokságban. Magyar Bianka együttesének azóta csak és kizárólag a Vasas Akadémia elleni, február 10-i találkozóra kellett készülni, lévén, hogy az összecsapás különösen nagy téttel bír: a győztes indulhat a Killik László Magyar-kupában, amelyen hagyományosan a tabella első nyolc helyezettje vehet részt. Mindezt figyelembe véve nem nehéz kitalálni, hogy a nyolcadik pozícióért az azonos mérleggel álló MTK és Vasas csatázik; a két klub a 6. fordulóban elmaradt találkozót pótolja a Városmajorban.

Bernáth Réka triplájával indult az ütközet; a remek rajt rögvest meccsbe hozta a vendégeket – Milos Pavlovics tanítványai közül Bach Boglárka, Papp Klaudia és Brianna Fraser is eredményes volt, így az eredményjelző öt perc után kilencpontos, 12–3-as előnyt mutatott a pasarétieknek. Az MTK sportolói láthatóan vérszemet kaptak; Alisia Jenkins, Bernáth és Chanise Jenkins egyaránt szórta a kosarakat, ennek hála már a negyed végére megfordult az állás: 24–22.

Nevena Markovics növelte a különbséget (26–22), amelyet aztán Fraser visszaállított (26–24). Jött azonban Dúl Panka, aki egészen elképesztő formára talált: fél perc alatt két triplát, nem sokkal később ugyanennyi duplát értékesített. Neki, Bernáthnak, Jenkinséknek és Markovicsnak köszönhetően magabiztosnak nevezhető 46–38-as előnnyel vonulhattak le a félidőre.

Alisia és Chanise tíz pont felett, míg Dúl tízpontosként vágott neki a harmadik felvonásnak, amelyet a Vasas kezdett jobban (48–41) – Madár Eszter triplája révén. A lányok figyelme azonban nem lankadt; Alisia három-, Chanise és Réka kétpontossal korrigált (55–42). Papp a legjobbkor dobot triplát, tíz pontra szorította vissza a differenciát (55–45). Fraser és Madár egyaránt meccsben tartotta a piros-kékeket (64–57).

A záróetap hat nullás MTK-rohammal kezdődött: Alisia Jenkins triplával, míg Bernáth duplával és sikeres büntetővel nyitott (70–57). Minderre Fraser egymást követő kétpontosai és triplája érkezett válaszként (70–64) – ezzel már 28 pontnál járt… Chanise kiváló időzítéssel szerzett távolit (77–68), Fraser pontos büntetőire (77–70) pedig Németh Alma reagált (79–70) akkor, amikor már csak három és fel perc maradt hátra a mérkőzésből. Fraser dupláját követően Dúl és Chanise Jenkins három-, valamint Bernáth újabb kétpontosa eldöntötte a Magya-kupa indulást érő találkozó végeredményét, amely a TFSE-MTK Budapest 87–75-ös diadalával ért véget.

A kupának a budapesti Gabányi László Sportcsarnok ad otthont február 24. és 28. között. Magyar Biankáék a tabella harmadik helyén álló Atomerőmű KSC Szekszárddal találkoznak az elődöntőbe jutásért.

TFSE-MTK BUDAPEST–VASAS AKADÉMIA 87–75 (24–22, 22–16, 18–19, 23–18)
A TFSE-MTK Budapest pontszerzői

Chanise Jenkins 23/15, Bernáth Réka 20/3, Alisia Jenkins 19/6, Dúl Panka 13/9, Nevena Markovics 8, Németh Alma 4

Néhány érdekes adat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!