Kézilabda
Poczetnyik Luca

Lelkesedésben nincs hiány

Publikálva: 2020.04.19 Frissítve: 2020.04.19 Kajak-kenu

Kajak-kenu csapatunk edzőjével, Velenszki Tamással beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.

A napokban meglátogattok kajak-kenu telepünket, ahol szakosztályunk edzői és sportolói abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy még 2-3 fős csoportokban folytathatják az edzéseket a koronavírus-járvány ellenére. Klubunk trénerét, Velenszki Tamást kérdeztük, hogyan zajlanak a foglalkozások.

– Délután 1 körül szoktunk kijönni, mindenki edzésruhában érkezik, majd kis csoportokban megyünk a vízre. Szerencsére mindenki tud saját autóval jönni, és természetesen az óvintézkedéseket maximálisan betartva tartjuk meg az edzéseket.

A szakember arról is beszélt, mit tartogatott volna a soron következő időszak.

– Gyakorlatilag az összes versenyt törölték. Április végén lett volna az ifiknek, az U23-asoknak és a felnőtteknek a válogató, erre készültünk eredetileg. Ugyan verseny nincs, motivációban nincs hiány, hiszen érett sportolókkal dolgozom együtt. Sok videót, mozgáselemzést küldök nekik, illetve nemzetközi és hazai versenyeket is szoktunk tanulmányozni. Néha beszélünk a jövőről, motiváljuk egymást, tehát nem érzem azt, hogy lelkesedésben hiány lenne.

Tomi azt is elmondta, mi lesz, ha esetleg további korlátozások miatt nem tudnak vízre szállni.

– Részben már föl vagyunk erre készülve. A 16 éven aluliak nem látogathatják a telepet, például Panyik Zsombor otthon készül már most is. Ilyen esetben ergométerrel tud edzeni, illetve a biztosított kondifelszereléseket – súlyok, TRX – tudja használni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!