Atlétika
Nagy Marcell

Lehetett volna más is, talán: MTK Budapest - Dunaújvárosi KKA 23-27 (14-11)

Publikálva: 2015.03.07 Frissítve: 2015.03.08 Kézilabda

A mérkőzés előtt mindenki fölényes vendég győzelmet várt. Bár, veszélyes csapatnak tartották a dunaújvárosiak az MTK-t. Az első félidő hajrájában öt góllal is meglépett a fővárosi gárda, ám a mérkőzés perdöntő szakaszát uralta a Dunaújváros. Nem volt kínos vereség, de lehetett volna más is, talán?

MTK Budapest - Dunaújvárosi KKA 23-27 (14-11)

Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

MTK-Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka (1), Horváth, Varga (2), Kollár-Ábrahám (3), Szádvári (4), Fekete (3), Barna (1), Kovács (1), Wolf (6/5), Urfi, Huildi, Valovics (2)

Vezetőedző: Horváth Attila

Dunaújvárosi KKA: Triffa, Víg, Nagy (kapusok) – Ferling, Gera (1), Triscsuk (6/1), Azari (5), Berta (1), Takács (2) Vincze (2), Bulath (6/2), Kamper (2), Takács, Ferenczy, Hosszu, Rádl (2)

Vezetőedző: Mátéfi Eszter (képünkön balra)

Hétméterek: 5/5, illetve 4/3

Kiállítások: 4-4 perc

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-1, 9. perc: 4-3, 14. perc: 6-6, 20. perc: 8-9, 23. perc: 10-9, 25. perc: 12-9, 35. perc: 16-15, 41. perc: 16-18, 50. perc: 17-22, 55. perc: 21-25.

Négy percet kellet várni az első gólra, Kollár-Ábrahám találatával az MTK Budapest szerezte meg a vezetést, de két perc alatt fordított a Dunaújváros. Következett Wolf Alexandra (képünkön jobbra), Szádvári és Valovics volt még eredményes az első tíz percben. 4-4

Kollár-Ábrahám, Barna és Wolf a következő tíz perc gólszerzői, de mindig válaszolt a nagy magyar acélkísérlet helyszíne. Kollár-Ábrahám már harmadik gólját szerezte. 8-9

Wolfnak, majd Szádvárinak is sikerült második gólját megszerezni. A félidő utolsó öt percére MTK vezetéssel fordultak a csapatok. Sőt, már Szádvári három találatos, az előny meg kettő. Triffát úgy kellett levinni a pályáról, miközben Szádvári négyre növelte góljai számát. Időt kért a Dunaújváros, de Varga is bemutatkozott, Valovics meg a másodikat lőtte. Blazek védések, zsinórban hat gól, öt az előny. Két vendég gól, kihagyott büntető, emberelőny: csökkent a különbség. MTK időkérés, Blazek mutatott be még egy bravúrt.

Wolf és Varga tudott gólt szerezni fordulás után, de jött a pentelei tornádó. A negyvenedik percre már 16-17 az állás.

13 perc hazai gólszünet után Fekete robogott végig a pályán és lőtte csapata 17. gólját. Aztán megint nagy hallgatás. A második félidő húsz perce alatt mindössze három lőtt MTK találat. A Dunaújvárosnál ugyanez a szám tizenegy. Itt a második időkérés. (17-22)

Wolf lőtte a második félidő negyedik gólját. Beindult az üzlet, de félő volt, hogy már későn. Csuka, majd Fekete is eredményes volt. Kovács is gólszerzőként tudhatta le a meccset, majd Fekete duplázott. Nem sikerült közelebb férkőzni: Triscsuk kínai figura végén volt eredményes. Wolf értékesített még büntetőt. A mérkőzés perdöntő szakaszát uralta a Dunaújváros, a többi csak játék volt. A vége: 23-27

Nem volt kínos vereség, csak lehetett volna más is, talán?

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): – Jól felkészültünk a Dunaújvárosból, mindent precízen megoldottunk, a lányok azt csinálták, amit kértem, ott voltak fejben, az első félidő rendben volt. A második játékrész elején sajnos bentmaradtunk az öltözőben, és ez elég volt az ellenfélnek, hogy átvegye a vezetést, és megfordítsa a meccset. Hosszabb a padjuk, és a mi cseréink nem nyújtották azt, amit a kezdőcsapat. Kidolgoztuk a helyzeteinket, de kimaradtak a ziccerek.

Mátéfi Eszter, vezetőedző (Dunaújvárosi Kohász KA) – Az elején nem működött a védekezésünk, kicsit határozatlanok voltunk. Szépen fokozatosan rááltunk a meccsre, egyre több labdát szereztünk, és ez a lendület átragadt a támadásainkra is. Ki merem mondani, hogy a legjobb négy között a bronzérmet akarjuk megszerezni. Tavaly hetesekkel buktunk el, de az idén szeretnénk feltenni az "i"-re a pontot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!