Kézilabda
Dakos Noémi

Legyőztük a Putnokot

Publikálva: 2017.09.17 Frissítve: 2017.09.17 Labdarúgás

Második csapatunk nehéz körülmények között szerzett fontos három pontot az egyik rivális ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - Putnok FC 2-0 (1-0)

Vezette: Kulcsár Katalin, segítői Molnár István, Imrő János.

MTK Budapest II: Varga - Nagy M., Katona M., Nagy Zs., Forgács - Szabó Á., Bayer - Szuhodovszki, Lustyik, Palincsár - Szerencsi.

Kispad: Varasdi, Androsch, Szabó D., Szekeres, Tóth Z., Kisari.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Palincsár helyett Tóth Z. (69. perc), Szuhodovszki helyett Szabó D. (86. perc), Szerencsi helyett Szekeres (92. perc)

Sárga lap: Szabó Á. (63. perc), Szuhodovszki (83. perc)

Gólszerző: Szerencsi (25. perc), Szabó D. (93. perc)

Putnok FC: Egyed - Illés, Csicsvári, Nyisalovits, Czető - Fehér, Zimányi Á.- Kemény, Csirszki, Balogh - Katona B.

Kispad: Tóth A., Bodnár, Tóth Sz., Kovács, Bocsi, Icsó, Zimányi A.

Vezetőedző: Koszta Péter.

Csere: Zimányi Á. helyett Tóth Sz. (65. perc), Illés helyett Bocsi (69. perc), Csirszki helyett Kovács (71. perc)

Sárga lap: Illés (28. perc), Kemény (42. perc), Czető (45. perc), Csirszki (54. perc), Katona B. (82. perc), Csicsvári (87. perc)

Öt fordulót követően a Putnok a 6. helyet foglalta el 8 ponttal, míg fiataljaink a 7. helyen voltak 7 egységgel, így tehát a mérkőzés előtt minden adott volt, hogy két hasonló képességű, ám összetételében teljesen más csapat remek párharcot vívjon egymással. A pályára lépve azonban ez megváltozott, az eső áztatta talaj mély volt, ez nem feküdt csapatunknak, ennek ellenére több jó megoldást is mutattak a fiatalok.

A 7. percben szabadrúgáshoz jutottunk, amit Szerencsi lőtt el, Egyed kiütötte a megpattanó labdát, védője pedig szögletre mentett. Két perccel később Varga Bencének kellett hárítani Kemény, „nomes est omen” lövését.

A 10. percben Forgács centerezett balról, Szuhodovszki remekül érkezett, de Egyed ismét hihetetlen mozdulattal tudott védeni, míg a 13. percben Szerencsi lövésénél tette meg ugyanezt.

A 25. percben aztán megszerezte a vezetést csapatunk. Bal szélről indult a támadás, középre húztak a játékosok, a kapuson átjutott a labda, Szerencsi lecsapott rá, és zavartalanul helyezett a bal alsó sarokba. Szemfüles gólt szerzett a 19 éves támadó. (1-0)

A gólt követően, és már azt megelőzően is főleg vendégoldalon rengeteg volt az elkésett, esetenként agresszív belépő, ezt a 27. percben unta meg Kulcsár Katalin játékvezető, ekkor Illés kapott sárgát. Szerencsére a játék újra főszerepbe került, és a vendégek öt méterről érkező fejesét Varga Bence remek reflexmozdulattal hárította.

Később újabb vendégsárga, majd Katona Máté szabadrúgása, ami a felsőlécet súrólta, majd újra sárga lap a Putnoknak, ez volt az első félidő zárása.

A második játékrész elején Lustyikkal szemben mutattak be felesleges belépőt, a játékvezető szóban figyelmeztette a játékost. Majd újabb elkésett szerelési kísérlet, újabb sárga lap, aztán Szuhodovszki Soma lövése tévesztett célt, majd újabb sárga lap, igaz ez hazai oldalon, Szabó Ádám csúszott be ütemet tévesztve.

A 70. perc környékén felélénkült a játék, köszönhetően a cseréknek is, Tóth Zoltán rögtön helyzetbe hozta Bayer Bencét, akinek erős lapos lövését csak kiütni tudta Egyed.

A félidő vége is a korábbi percekhez hasonlóan zajlott, rengeteg felesleges szabálytalanság, és már-már úgy érezte mindenki, hogy a mérkőzésen komoly esemény nem történik, ám jött Lustyik Levente és Szabó Dominik.

Az utolsó percben a Putnok végezhetett el szögletet, a kapus is felrohant fejelni. A sarokrúgás rövid lett, Lustyik először az égbe bombázta, majd mikor meglátta, hogy nem fog kimenni a labda, azonnal utána rohant. A felázott talajon nem is pattant el, így könnyedén bombázott a vendégek kapuja felé, a félpályától pedig Szabó Dominik indult el, védő sem volt a közelében, így zavartalanul gyalogolhatott be a kapuba a labdával. (2-0)

A gólt követően a játékvezető hármas sípszava jelezte, hogy otthon tartotta a három pontot második csapatunk.

A találkozót követően Pölöskei Gábor értékelt: – Szoros mérkőzést játszottunk nehéz talajú pályán, ami nem kedvezett a játékstílusunknak. Ennek ellenére több helyzetet alakítottunk ki, ebből sajnos csak egyet érétkesítettünk, ezzel magunknak tettük szorossá a mérkőzést a végső sípszóig, amikor is megdupláztuk az előnyt. A Putnoknak is voltak helyzetei, amit vagy Varga Bence bravúrral védett, vagy támadóhibák miatt átvészeltünk. Összességében megérdemelten nyertünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!