Atlétika
Nagy Marcell

Legyen vége!

Publikálva: 2016.04.09 Frissítve: 2016.04.08 Kosárlabda női

Az Amatőr női kosárlabda NB I rájátszásának első körében, az alapszakaszt veretlenül záró MTK Budapest előnybe került, miután hazai környezetben 64-48-ra győzte le a BKG DSE csapatát. A két nyert meccsig tartó párharc, szigetszentmiklósi visszavágója vasárnap este 18:00 órakor lesz.

Az első mérkőzés tanulságos volt. Bebizonyosodott, hogy itt minden labdabirtoklásnak, minden vállalásnak, minden pontnak, és nem mellesleg minden meccsnek komoly tétje van. Ugyanakkor a helyenként pontatlan játék ellenére is, Sztevan Csupics együttese bizonyította, hogy nem véletlenül számol a kosárvilág, a feljutás elsőszámú esélyeseként a csapatával.

A Városmajorban lejátszott odavágó, a számunkra kissé ismeretlen BKG legfőbb erényeire mind rávilágított. Szervezettség, kontrollált kosárlabda, na meg legfőbb fegyverük, a center Tarnai Zsuzsanna már nem lesz újdonság a kék-fehéreknek.

Fel kell javulni a visszavágóra, főként ami a lányok dobóformáját illeti! Az összesen 64 kísérletből, mindössze 27 talált célt múlt héten, ami 42 százalékos teljesítmény. Ez még elfogadható is lehetne, ugyanakkor ha ebből levesszük a fenomenálisan játszó Suppán Anna 11/12-es dobómutatóját, máris épphogy harminc százalékot elérő formát kapunk.

„Suppi" jó teljesítménye nem feltétlenül volt váratlan, az idei MTK Budapestre jellemzőek az egyes meccseken kiugró egyéni értékek. Nagy-Bujdosó Nóra személyében az alapszakasz mérkőzésein, konstans kiváló produktummal előrukkoló, klasszis játékosa van a csapatnak, ami viszont sokkal fontosabb, a tapasztalatok azt mutatják, mindig, minden mérkőzésen valaki, vagy valakik fel tudnak nőni mellé, és – az egyébként igen ritkán előforduló – kritikus helyzetben megtolni a csapat szekerét.

A kifejezetten jó belső védekezéssel bíró szigetszentmiklósiak, Vásárhelyi Kinga és a már pertraktált Tarnai Zsuzsanna duójával, vélhetően vasárnap is arra készülnek, hogy semlegesítsék a városmajori magas párost, Turóczi Nikit és Nagy-Bujdosó Nórit.

Épp ezért ismét elő kell lépnie a többieknek, amire szerencsére számíthat Sztevan Csupics, hiszen akár Suppán Anna is megismételheti legutóbbi estéjét, de Szabó Bettina, Ambrus Szandra, Jankó Flóra, vagy éppen Baksa Bettina is alkalmas lehet a periméterről betalálni, vagy éppen betörésekkel állva hagyni az ellenfelet.

A rájátszás eddigi ágrajza alapján – az MTK Budapest mellett – előnybe került a Nyíregyházi Kosársuli, mely a Hepp Kupa döntős Tatabányát gyűrte le, tizenötpontos különbséggel. Az utánpótlás-csapatok küzdelmében, az általunk már jól ismert Vasas Akadémia győzött az ELTE-BEAC Újbuda ellen. Első továbbjutóként pedig a TFSÉ-t köszönthetjük, mely előbb Budapesten hozta a kötelező győzelmét a Debrecen ellen, majd idegenben is nyerni tudott, s 2-0-ás összesítéssel már várja is következő ellenfelét.

Április 10., vasárnap 18:00: BKG DSE – MTK Budapest, rájátszás negyeddöntő második mérkőzés.
Helyszín: 2310 Szigetszentmiklós Csokonai utca 6-14.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!