Kézilabda
Kekezovity Anna

László Csaba tovább akar jutni (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2015.07.07 Frissítve: 2015.07.08

Kedden délután megtartotta az MTK Budapest a szokásos heti sajtótájékoztatóját. Ezúttal László Csaba oldalán a kapus, Hegedüs Lajos és a nyáron érkezett Szatmári Lóránd válaszolt a kérdésekre.

Először László Csaba tekintett vissza a múlt csütörtöki, FK Vojvodina elleni mérkőzésre, és elmondta, a csapat nyerhető mérkőzésen ért el döntetlent. Kiemelte a helyzetkihasználás gyengeségét, amit ő európai porondon kritikus hibának tart. Ezek mellett még olyan problémát látott, ami a mérkőzés hajrájában volt feltűnő, és ez a megszerzett labdák könnyelmű elszórása.

A hibák után pozitívumokat is említett a tréner, első ilyen a mérkőzés összképe volt. Elmondta, hogy az irammal és a futómennyiséggel nem volt semmi probléma, és nemzetközi szinten is remek mérkőzés volt. A futómennyiségről részletes adatokat is kapott, az első félidőben például senki nem futott öt kilométernél kevesebbet, azonban ezen a téren is fejlődni kell a csapatnak, mert hiába futnak sokat, ha a futás minősége nem megfelelő.

A vezetőedző kitért a visszavágóra is, kiemelve, hogy magabiztos játékot vár a csapatától, és a rendes játékidőben döntésre szeretné vinni a mérkőzést, de az esetleges büntetőpárbajtól sem riad meg, tudja, kiket bízna meg a lövéssel. Rátért a sérültekre is, és megerősítette, Baki Ákos és Hrepka Ádám a csapattal utazik, így Poór Patrik, akinek még tart a rehabilitációja, illetve Deutsch Bence műtéte után pénteken – tervezetten – távolítják  el a fém alkatrészeket a lábából, így ők ketten nem tartanak a csapattal..

László Csaba után Hegedüs Lajos kapott szót. Szerinte nem különbözik feladata a bajnoki szereplésektől, hasonló a dolga az Európa-ligában is, megfogni vagy kiütni a labdát. Tudja, hogy a csapat felkészült, ismeri az ellenfelet, és azok gyengéit, és ezekre fog építeni. A hazai 0-0 után a büntetők témáját sem lehetett elkerülni, a hálóőr azonban nem fél a tizenegyespárbajtól.

Szatmári Lóránd is hasonlóan látta a mérkőzést, illetve a felkészülést a visszavágóra. A rutinos játékos elmondta, a kapott gól elkerülése volt az elsődleges cél, amit teljesítettek. Tudják a feladatukat, erre koncentrálnak, és az ellenfelet ismerve indulnak el Újvidékre.

A játékosok után ismét László Csaba beszélt, értékelve Hegedüst illetve Szatmárit. Előbbinek könnyebb szerepe van, hiszen ahogyan a tréner fogalmazott: „Hege a magyar bajnokság egyik legjobb kapusa”. Ennek ellenére neki sincsen biztos helye a csapatban, ezért ő is ugyanolyan intenzitással készül az edzéseken, ez a mentalitását dicsérhető.

Szatmárinak ezzel szemben sokkal nehezebb a feladata, hiszen az ő elsődleges posztja Kanta József helyén lenne, irányító helyen. Ám a vezetőedző elégedett vele, hiszen jól teljesít az edzéseken, és más posztokon is stabil teljesítményt képes nyújtani. 

A csapat szerdán reggel indul Újvidékre, ahol este hétkor edzést tart a mérkőzés helyszínén.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!