Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

László Csaba nem sértődött meg… (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2014.09.25 Frissítve: 2014.09.26 Labdarúgás

László Csabát nem bántotta meg az MLSZ azzal, hogy nem kérte fel a válogatott szövetségi kapitányának.

A szakember, aki július óta az MTK játékosmegfigyelő-rendszerének kiépítéséért felel, a VS.hu-nak nyilatkozott. Azt mondta, hogy tíz évvel ezelőtt még nagyon várta volna hasonló esetben, hogy megcsörrenjen a telefonja és megkeressék a kapitányi tisztre vonatkozó ajánlattal. Most viszont még akkor sem volt benne túlzott várakozás, amikor a sajtó bedobta a nevét, Pintér Attila lehetséges utódjaként.

A kérdésre, hogy mi lesz, ha Dárdai Pál hárommeccses mandátumának letelte után felhívják, így válaszolt: „Természetesen nem tenném le a telefont, ha megkeresnének, sportemberek vagyunk, és a válogatott minden magyar embernek a szívügye, sőt, miután nem is tudom hány évtizede kínlódunk, egyre nagyobb szükségünk lenne a sikereire. De ismétlem, ez a kérdés nem aktuális, mert csak feltételezésen alapul”.

László Csaba úgy vélte, hogy a hárommeccses kinevezés kevés, jobb lett volna Dárdait hosszabb távra megbízni. A folytatásban pedig a tőle megszokott sportszerűséggel kijelentette: „Most már mindegy, innentől kezdve mindenkinek segítenie kell, nem azzal kell foglalkozni, miért döntöttek így, vagy hogy hány meccsen ült eddig a kispadon.”

A kiváló edző mindennapjait amúgy kitölti a munkája. Az MTK-nál például egy Magyarországon eddig szinte ismeretlen feladattal bízták meg, a játékosfigyelő-rendszer kiépítésével. Nálunk az ügynökök ajánlják be a játékosokat a csapatoknál, az új rendszerben viszont egy olyan játékos adatbázist hoznak létre, amellyel nemcsak Magyarország, hanem a szomszédos államok tehetséges focistái is szem előtt lesznek.

Vagyis, ha az edzőnek kell valaki egy adott posztra, akár ötven sportolót is ajánlhatnak neki.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!