Kézilabda
Fekete Bozsana

Középpontban az utánpótlás

Publikálva: 2016.09.16 Frissítve: 2016.09.23 Kajak-kenu

A közösségi oldalakról is visszaköszön, remek hangulatban és egyben eredményesen dolgozik az MTK Budapest kajak-kenu szakosztálya. Rajna András szakosztály-igazgatóval beszélgettünk a hamarosan befejeződő versenyszezonról és a mindennapi klubéletről.

– A serdülők legnagyobb hazai versenye ugyan még előttünk áll, melyet Szegeden rendeznek a hétvégén, de lassan mérleget vonhatunk a szezonról. Fiataljaink kitettek magukért. Gecse Márton ifi Eb-ezüstje, valamint Szendi Márk és Szendi Lili ugyanitt szerzett bronzérme egyaránt fantasztikus eredmény, ahogy Kállai Róbert Gida négyesben elért vb-bronza is. London után kezdtünk nagy fiatalításba a szakosztálynál, ami úgy látszik, lassan meghozza gyümölcsét. Kőbán Rita és Makrai Csaba révén kiváló edzők keze alatt dolgozhatnak kajakosaink, Balázs Péter pedig szinte egyedül viszi hátán a kenusok felkészítését.  Hargittai István csoportjában is többen mutatták meg oroszlánkörmeiket az idei versenyeken, sőt néhányan a korosztályos válogatottba is bekerültek. Katona Márk a legfiatalabb edzőnk, akivel idén év közepén szerződtünk, de már most egy egészen jó kis csoportot szedett össze és a gyerekek nagyon lelkesen járnak edzésre. Biztos vagyok benne, hogy mindkettőjük keze alól fognak kikerülni tehetséges versenyzők, akik a jövőben szép eredményeket érhetnek el. 

– Hányan sportolnak jelenleg a szakosztályban?

– A Gubacsi hídnál és a Népszigeten is van vízitelepünk. Összességében 140-150 sportolónk van, ebben azonban a szabadidősök is benne vannak. Alkalomszerűen, ehhez 30-40 fő még hozzáadódik, akik sárkányhajóznak, vagy néha-néha ragadnak csak lapátot.

– Milyenek most az infrastrukturális lehetőségek? Korábban nem voltatok elkényeztetve e tekintetben.

– Az elmúlt két évben mindkét vízitelepünk megújult. Az öltözők, a kondicionáló terem, a vizes blokkok is felújításra kerültek. A szövetség és a klub is sokat segített ebben. A Gubacsi telep kapacitását szeretnénk tovább növelni a közeljövőben, hiszen ott szinte „teltházzal” dolgozunk nap mint nap, valamint a Népszigeten tervezünk tornatermet kialakítani és a stégeket is felújítanánk. Persze mindig lenne mit csinosítani, fejleszteni, de szerencsére ma már rendezett körülmények között sportolhat nálunk mindenki.

– Gondolom megfogalmazódnak távlati célok is a fejedben. Miben lehetne előrelépnünk még?

– Az utánpótlás további bővítése állandó, megunhatatlan feladatunk. Minden korosztályban szeretnénk edzőket és versenyzőket foglalkoztatni kajakban és kenuban egyaránt. Célunk az, hogy előbb-utóbb legyenek – főként saját nevelésű – felnőtt versenyzőink, akik közül néhányat szívesen látnánk majd az olimpián. Persze nemcsak versenysportban gondolkodunk, gyerekeket és felnőtteket is nyitott kapukkal várunk, akár szabadidős tevékenységre is. A gyerekeknek egyébként is szeretnénk itthon még egyedülálló multisport képzést adni, több sportág irányából felkészíteni őket a versenysportra, legyen végül bármi is a választott területük. Lehet, hogy végül nem mindenki teszi majd az életét a kajak-kenura, de az biztos, hogy az MTK Budapestnél jó társaságra, egészséges életmódra talál.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!