Kézilabda
Porobic Zoé

Kosárlabda: „Mindig a következő lépést akarjuk megtenni” – Boros Berta

Publikálva: 2021.03.30 Frissítve: 2021.03.30 Kosárlabda női

A TFSE-MTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatának 20 éves játékosa, Boros Berta nemsokára meghatározó játékos lenne, de egyelőre csak a következő meccs jár a fejében.

A 20 éves Boros Berta még utánpótláskorúnak számító játékosként vette ki a részét abból a sikerből, hogy a TFSE-MTK női kosárlabdacsapata az élvonal rájátszásába jutott.

– Ez a második évem a csapatban. Amikor idekerültem, azzal a céllal érkeztem, hogy U20-as játékosként minél többet a pályán legyek és a játék minden pontján előre lépjek. Úgy gondolom, ez sikerült is, hiszen sokat fejlődtem az elmúlt időben. A kapott játékperceivel soha nem lehet megelégedve az ember, természetes, hogy én is a lehető legtöbbször szeretnék bizonyítani. Jelenleg kiegészítő szerepkör az enyém, de azért dolgozom, hogy következő években a csapat meghatározó láncszeme legyek. Hogy ehhez mi kell? Sok munka.

A Magyar Bianka által irányított együttes az elődöntőbe jutásért vívott párharcban az Uni Győr MÉLY-ÚT csapatával szemben maradt alul. A TFSE-MTK így az 5-8. helyért folytatja a küzdelmeket, az első ellenfél pedig a Ludovika FCSM-Csata lesz. Az összecsapásnak nem kicsi a tétje, hiszen a győztes Európa Kupa-indulást érő helyen végez.

– Így, hogy nemrégen jutottunk fel az élvonalba, már az is nagyon szép eredmény, hogy a nyolcba kerültünk. Távlati céljaink most sincsenek. Mindig a következő lépést akarjuk megtenni, meccsről meccsre gondolkodunk. Most szeretnénk kiharcolni, hogy az ötödik helyért játszhassunk – mondta a fiatal irányító.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!