Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: újból és újból felzárkózott, de vereséget szenvedett a TFSE-MTK az Uni Győrtől (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.02.13 Frissítve: 2021.02.14 Kosárlabda női

Izgalmas, „egylabdás” mérkőzésen 74–71-re kikapott a TFSE-MTK a tabellán második Uni Győr ellen a női kosárlabda élvonalban.

Három nappal a Vasas Akadémia elleni létfontosságú győzelem után újabb nehéz feladat várt a női első osztályú kosárlabda-bajnokság hatodik helyén álló TFSE-MTK Budapest csapatára. Az élvonal jelenlegi második legerősebb együttese, az Iványi Dalma vezette Uni Győr MÉLY-ÚT látogatott a Városmajorba.

A mérkőzésen a győriek szerezték az első pontokat, Beatrice Mompremier és Dombai Réka duplájára azonban Chanise Jenkins reagált. Az amerikai légiós tripláig is eljutott az első negyedben, viszont összességében beragadtunk támadásban, hiszen csak egy perccel az etap vége előtt sikerült átlépnünk a tíz pontot Bernáth Réka hárompontosának köszönhetően. A túloldalon viszont Brianna Kiesel és Weninger Virág is elkezdte a pontgyártást, utóbbi rögtön triplával. Így a folytatásban hétpontos hátrányból kellett felküzdeniük magukat a mieinknek (13–20).

A második negyedben villámrajtot vett Magyar Bianka csapata. Chanise Jenkins triplájával már 20–22-t mutatott az eredményjelző, amikor Török Ágnes is bejelentkezett egy hárompontossal, megállítva ezzel a TFSE-MTK rohamát. Sőt, kisvártatva megismételte előző mozdulatát, így gyorsan visszaállt az a bizonyos hétpontos különbség. Csakhogy a mieink találtak valamit, mert támadásban elkezdtek remekelni. Bernáth Réka kíméletlenül dobott, ha szabadon hagyták, a nagyszünetre már 15 pontos volt, csakúgy, mint a szintén remekül játszó Chanise Jenkins. A TFSE-MTK visszajött a mérkőzésbe (a második etapban 26 pontot dobva, néggyel nyert), a Győr mindössze kétpontos fórban várhatta a folytatást (39–41).

A harmadik játékrész kísértetiesen hasonlóan, vagyis számunkra rosszul, indult, mint az első negyed. A hátrány megint nőtt, a mieinkben szinte csak Bernáth Réka pazar formája tartotta a lelket, aki a mérkőzés egyértelmű főszereplőjévé lépett elő. Főleg neki köszönhetően hozott új fordulatot az összecsapás, mivel a negyed végére már hat triplánál járt. 55–55-nél még rövid ideig a vezetést is átvettük, végül kétpontos hátrányból fordulhattunk az utolsó negyedre (57–59).

A végső etapot sem a TFSE-MTK kezdte jobban, Dombai Réka például nyolc méterről dobott elképesztő hárompontost (58–64). Bernáth Réka közelről ugyan szépített, de a győriek legponterősebb játékosa, Kiesel viszont nem engedte, hogy érdemben felzárkózzunk. A magához képest ezúttal gyengébben szereplő Alisia Jenkins büntetőivel viszont már csak három pontra olvadt a hátrány (64–67). Bernáth Réka pontjai után már csak egy volt a differencia, csakhogy akkor jött Dubei Debóra triplája, amit egy percen belül megismételt… Hiába jött ezután Bernáth Réka hetedik (!) triplája a mérkőzés hajrájában, valamint Chanise Jenkins büntetőből szerzett pontjai, hét másodperccel a vége előtt három ponttal a vendégek vezettek. A mieink Magyar Bianka időkérése után már nem szereztek több pontot, így a Győr 74–71-re megnyerte az „egylabdás” meccset.

Magyar Bianka (a TFSE-MTK Budapest vezetőedzője: – Büszke vagyok a lányokra, mert akkor sem veszítettük el a hitünket, amikor az ellenfél 6-8 pontos előnyben volt. A kulcsszituációkban azonban egy-egy hiba ezúttal a mi vesztünket okozta. Nem vagyok csalódott, inkább csak szomorú, hogy ezt az egylabdás meccset nem mi nyertünk meg.          

TFSE-MTK BUDAPEST–UNI GYŐR MÉLY-ÚT 71–74 (13–20, 26–21, 18–18, 14–15)
Pontszerzők: Bernáth Réka 32/21, Chanise Jenkins 17/9, Alisia Jenkins 16/6, Dúl Panka 4, Németh Alma 2.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!