Karate
Hárspataki Gábor

Kosárlabda: hosszabbításban győzött a TFSE-MTK Budapest Szigetszentmiklóson

Publikálva: 2022.02.27 Frissítve: 2022.02.27 Kosárlabda női

Élvonalbeli együttesünk – nagy csatában – 81-78-ra nyert a BKG otthonában.

A hosszú bajnoki szünet után a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata az utolsó előtti (11.) helyen álló BKG-Prima Szigetszentmiklóshoz látogatott a női NB I/A-csoport 20. fordulójában.

Jatavia Tapley révén a mieink szerezték a mérkőzés első pontjait (2-0), azonban korántsem sikerült ilyen jól a folytatás. A házigazdák sorozatban hét pontot dobtak (7-2), majd 10-4-nél Magyar Bianka vezetőedző időkéréssel reagált a rossz szériára, amely hatásosnak bizonyult. Németh Alma duplája, majd Chanise Jenkins és Király Andrea triplái után ismét egyenlő volt az állás (12-12). Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed hátralévő szakaszában. Részünkről főleg Elisabeth Pavel volt eredményes – egypontos TFSE-MTK előnnyel (22-21) kezdődött a második tíz perc.

Együttesünk stabilan őrizte a minimális előnyét a játékrész derekáig (32-30), majd ekkor rákapcsoltak a lányok, és Dúl Panka és Theodoreán Alexandra tripláinak is köszönhetően sikerült ellépni a nagyszünetre (41-32).

A fordulást követően jól folytatták a kék-fehérek: Tapley, Dúl és Jenkins is betalált, így már 48-37-re vezettünk. Ám ekkor a támadójátékunk teljesen megállt, miközben a védekezés sem működött tökéletesen. Ezt a BKG azonnal kihasználta, és felzárkózott (48-47) – a gólcsendet Németh Alma sikeres közelije törte meg. Hazai részről elsősorban Campisano és Vári szállította megállíthatatlanul a pontokat, emiatt 54-54-es egálról rajtolt a negyedik negyed.

Tapley és Jenkins kettese nyitotta a záróetapot (58-54), de a Szigetszentmiklós – a remeklő Angyal révén – továbbra is tapadt a mieinkre, nem sokkal később újra egyenlítettek (59-59). Ezt követően Pavel és Dúl percei következtek, így két perccel a vége előtt 69-67-re vezetett a TFSE-MTK. Sajnos a legvégén Campisano egyenlíteni tudott (70-70), jöhetett a hosszabbítás.

Dúl Panka hármasával és Chanise Jenkins kettesével megint öttel vezettek lányok az extra öt perc elején (75-70). Majd 77-75-nél újra csak egyetlen kosárnyi különbség volt a csapatok között. Azonban Magyar Bianka alakulata ezúttal már nem adta ki a kezéből az előnyt: Jenkins büntetőkkel lezárta a meccset, 81-78-ra győzött csapatunk.

A győzelemmel a TFSE-MTK a nyolcadik a tabellán.

Női NB I/A-csoport, 20. forduló
BKG-Prima Szigetszentmiklós–TFSE-MTK Budapest 78-81 (21-22, 11-19, 22-13, 16-16, 8-11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!