Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: szoros vereség a DVTK otthonában

Publikálva: 2021.10.24 Frissítve: 2021.10.24 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 62-56-ra kikapott Miskolcon.

A TFSE-MTK Budapest a PINKK Pécsi 424 elleni első győzelem megszerzése után a DVTK újonnan átadott otthonába látogatott az NB I/A-csoport hetedik fordulójában.

Dúl Panka és Theodoreán Alexandra révén két sikeres hárompontossal kezdett a csapatunk, majd a házigazdák is észbe kaptak, és a 6-0-s kék-fehér vezetésből villámgyorsan 11-6-os miskolci előny lett. A hirtelen „ütésváltás" után azonban fej-fej mellett haladtak az együttesek. Az első negyed végére kialakuló négypontos diósgyőri fór a második tíz percben fokozatosan növekedett, és az első félidő vége előtt 38-25-ös állás szerepelt az eredményjelzőn. Az előző mérkőzésen bemutatkozó játékosunk, Jatavia Tapley ezúttal is ponterős meccset zárt, viszont rajta kívül csupán Dúl Panka hozta megbízhatóan a kosarakat ebben az időszakban. A nagyszünet előtt sikerült még némileg zárkózni, így Magyar Bianka játékosai kilencpontos hátránnyal mentek a félidőre. 

A fordulást követően mintha elzárták volna a „kosárcsapokat", ugyanis a harmadik szakaszban mindössze 12 pont esett összesen (6-6), így változatlan különbséggel vágtak neki a felek a záróetapnak. A végjátékban – elsősorban a 21 pontig jutó Tapley vezérletével – az MTK-s lányok 54-52-re is felzárkóztak, ám kiegyenlíteni már nem sikerült, végül a DVTK 62-56-os győzelmet aratott hazai környezetben.

Ezzel klubunk csapata 1-4-es mérleggel a tabella 9. helyén áll. A lányok a következő játéknapon a Győrt fogadják a Városmajorban.

Női NB I/A-csoport, 6. forduló, Miskolc, DVTK Aréna:
DVTK–TFSE MTK Budapest 62-56 (18-14, 20-15, 6-6, 18-21)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!