Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: az MTK-TFSE három negyedig jól tartotta magát, de végül kikapott a ZTE otthonában

Publikálva: 2022.01.27 Frissítve: 2022.01.28 Kosárlabda női

Második csapatunk 67-55-re vereséget szenvedett Zalaegerszegen.

A Vasas Akadémia második együttesétől elszenvedett, hétvégi vereség után az MTK-TFSE kosárlabdacsapata Zalaegerszegre látogatott, a ZTE NKK alakulatához. Az ötödik helyen álló mieinket közvetlenül követő ZTE szintén kikapott a legutóbbi fordulóban, méghozzá hazai pályán, a PINKK-PVSK U23-tól. Együttesünk a legjobbjai közül Baa Dominikát, Király Andreát és Burján Laurát is kénytelen volt nélkülözni.

A felek fej-fej mellett haladtak a nyitónegyed első felében, Boros Dorka duplája után az 5. percben 7-6-ra vezettek Patai Benjamin tanítványai, majd Úr Boglárka hárompontosával már néggyel ment csapatunk (10-6). A következő percekben a lányok stabilan őrizték a megszerzett előnyt, míg Kenyeres Anett Beáta kettese után 20-14-gyel zárult az első tíz perc.

Részünkről Herjeczki Patrícia triplája nyitotta a második etapot (23-16), ám a mieink következő kosarára közel öt percet kellett várni, ekkor Gróf talált be közelről, ugyanakkor az ellenfél sem tudta kihasználni „gólcsendünket", így a 17. percben 25-21-re még mindig a mieink álltak jobban. Gróf ezután kintről is beköszönt (28-23). A nagyszünet előtti utolsó perceket sajnos a házigazdák uralták, így ledolgozták hátrányukat, a csapatok 29-29-es döntetlennel vonultak az öltözőbe.

Úr előbb sikeres középtávolival jelentkezett, majd újabb kétpontost – ezúttal a gyűrű közeléből – értékesített (33-29). Ahogyan a mérkőzés elején, ezúttal is sikerült stabilizálni a vezetést, Vígh Bernadett két bedobott büntetőjét követően már hatpontos vendégfór szerepelt az eredményjelzőn (37-31). A zalaegerszegiek a 29 pontig jutó Pap Regina révén igyekeztek tartani a lépést, és 40-39-nél egy pontra csökkent az előnyünk. Két perccel a harmadik negyed vége előtt Herjeczki kosarával ismét pontot szerzett a Patai-alakulat, ám a ZTE lendületét ez sem törte meg, átvették a vezetést, 46-42-es hazai előnnyel jöhetett a zárószakasz.

Sajnos a végjátékban érzékelhető volt legjobbjaink hiánya, illetve az is, hogy emiatt Patai Benjamin vezetőedzőnk mindössze kilenc bevethető játékosra számíthatott. Bár Boros Dorka duplájával a kék-fehérek szerezték a negyedik negyed első kosarát (46-44), a következő percekben 15-0-s szériát produkált a ZTE (61-44), és ez végül el is döntötte a meccset. Dömötör és Herjeczki pontjaival már hiába próbálkoztak a lányok, 67-55-ös vereséget szenvedett idegenben második csapatunk.

A vereséggel a ZTE megelőzte együttesünket, ezzel az MTK-TFSE a hatodik helyen áll a felnőtt másodosztályban.

Patai Benjamin: – Első pillantásra hiányos kerettel a ZTE-től ennyi ponttal kikapni nem szégyen. De, aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy megint jól védekeztünk és küzdöttünk a lepattanókért. Viszont sajnos időkérés után, és kulcsfontosságú pillanatokban dekoncentráltak voltunk a támadásokban. Ez a keret első ránézésre lehet, hogy jól teljesít, sőt alá is írom, hogy összességében így is van. De a meccs után a lányok tudtára adtam, hogy sokkal több van bennük és több önbizalommal kell, hogy játszanak! És itt nem arról beszelünk, hogy a labda bemegy a gyűrűbe vagy sem. Én addig nem adom fel, amíg nem látom azt, hogy mindenki kibújik a komfortzónájából és eléri egyénileg azt a szintet, amit bennük látok!

NB I/B piros csoport, 11. forduló
ZTE NKK–MTK-TFSE 67-55 (14-20, 15-9, 17-13, 21-13)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!